Fostul subprefect de Argeș – surpriza frumoasă din PSD Argeș

Campania electorală din acest an a aruncat în luptă nume mai vechi sau mai noi în politică, oameni necunoscuți sau care au deja o carieră în spate. Poate cea mai importantă surpriză, una plăcută, este prezența fostului subprefect Adrian-Dumitru Bughiu pe listele de consilieri județeni PSD, chiar pe poziția a treia. Deși tânăr, acesta se poate lăuda cu o carieră administrativă remarcabilă, dar și cu un debut politic timpuriu, în anul 1995, sub oblăduirea lui Ion Mînzînă, actualul lider al PSD Argeș.

 

 

„Ion Mînzînă a demonstrat performanță, iar acest lucru creează premisa pentru a fi un președinte foarte bun în următorii 4 ani”

 


 În ultimii ani, aţi lucrat şi în administraţia publică locală, dar şi în cea centrală… Cum a fost?


- Am fost onorat de fiecare dată, indiferent de postura avută, de perioada la care faceţi referire. Bineînţeles, au fost şi momente grele, dificile, nu le pot ascunde, dar am trecut peste orice. Pot spune că experienţa acumulată în administraţie, în ultimii ani, fie în postura de subprefect al Argeşului, director executiv adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, fie din postura de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului - îmi oferă încrederea că am deprins experienţa necesară pentru a mă achita de toate sarcinile, orice ar urma pe viitor!
În plus, în toată această perioadă, m-am străduit să mă educ continuu, finalizând mai multe cursuri postuniversitare, inclusiv cursurile Institutului Diplomatic Român, respectiv cursurile pentru ocuparea unei funcții publice aferente înalților funcționari publici! Consider că niciodată nu este de ajuns și toata viața trebuie să ne preocupe autocunoașterea.

 


 Cum a fost trecerea spre PSD Argeș?


- Într-un fel naturală… Ținând cont că în ultimii 8 ani de zile am lăsat politica pe plan secund, făcând administrație, am considerat că a (re)venit momentul să mă implic și politic! Până la urmă, activitatea politică este cea care m-a făcut cunoscut opiniei publice argeșene. În alegerea mea a contat foarte mult faptul că debutul meu politic este strâns legat de omul Ion Mînzînă, alături de care am lucrat, în echipă, mai bine de 13 ani! Totodată, nu mai puțin importante în alegerea mea au fost relațiile de prietenie cu mai mulți lideri din PSD Argeș, cu care am conlucrat în diverse proiecte de-a lungul timpului și, bineînțeles, echipa pe care am găsit-o aici. Oameni tineri, inimoși, profesioniști, alături de care pot construi în viitorul apropiat!
Cât despre Ion Mînzînă, nu am decât cuvinte de laudă: un excelent politician, un părinte grijuliu, un lider desăvârșit, un prieten statornic, un adevărat om de echipă. Sunt convins că atât județul Argeș, cât și partidul se află pe mâini foarte bune, pentru că întotdeauna a avut profilul unui învingător. Ca vicepreședinte al CJ Argeș, Ion Mînzînă a demonstrat performanță, iar acest lucru creează premisa pentru a fi un președinte foarte bun în următorii 4 ani. 
Același lucru îl pot spune și despre organizația PSD din Argeș, organizație cu lideri locali puternici, capabili, recunoscuți în plan național – iar de aici, cu siguranță vor rezulta lucruri pozitive.

 


 De ce PSD Argeș? Doar pentru că... Ion Mînzînă?


- Este clar, pentru mine, PSD Argeș este singura echipă în care mă puteam regăsi. Politicile de stânga se pliază pe profilul meu. În plus, trebuie să mărturisesc că sunt efectiv sătul de atâta demagogie și atâta fariseism promovat din abundență de partidul aflat acum la guvernare, partid aflat într-o mare rătăcire ideologică, politică și managerială. Toate aceste experimente politice nefericite, din ultimele 6 luni de guvernare, vor fi taxate electoral de cetățenii onești, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare.

 

 

 

 „E loc pentru toată lumea, important este să fim sănătoși!”

 


 Ce așteptări aveți de la alegerile locale?


- PSD Argeș va înregistra un rezultat foarte bun în condițiile date și se va reafirma ca una dintre filialele de top ale PSD în plan național. În logica mea, mă bazez pe întreaga echipă, în special pe organizațiile urbane. Poate cel mai important rol îl va avea Cristian Gentea, un profesionist integru care va face carieră ani buni ca primar al Piteștiului.

 


 Imediat ce se vor încheia alegerile locale, începe bătălia pentru parlamentare…


- Într-adevăr, rezultatul parlamentarelor va fi direct influențat și de rezultatul alegerilor locale. Asta nu înseamnă că nu contează oamenii propuși la candidaturi. Și de această dată, PSD Argeș va pregăti cea mai bună garnitură de candidați, unii dintre ei la prima experiență parlamentară, dar cu toții, oameni de mare valoare politică și administrativă – aceste calități fiind dovedite în cariera anterioară.

 


 Care sunt planurile dumneavoastră de viitor?


- Nu am pus niciodată carul înaintea boilor. În plus, sunt un tip destul de superstițios și mă abțin să fac planuri pe „blana ursului din pădure”. Am fost, sunt și voi fi întotdeauna un om de echipă, așadar și deciziile privind viitorul meu politic sau administrativ le voi lua într-o formulă de echipă. E loc pentru toată lumea, important este să fim sănătoși!
Așa să ne ajute Dumnezeu!