Fostul ofițer pistolar de la DIPI susține că a vrut să se sinucidă din cauza serviciului!

10 noiembrie 2016. Focuri de armă și panică într-un bloc din Expo Parc, unde poliția și jandarmii interveneau în forță, în urma unor apeluri disperate la 112. 

Alin-Marian Marin (36 ani), ofițer DIPI pe atunci, ajungea acasă pus pe fapte mari. Își bătuse soția ceva mai devreme, dăduse nițel foc la apartament, apoi se întorcea să o caute cu un pistol în mână, după ce băuse semnificativ înainte ca să-și înece necazul. A găsit în scara blocului vecini, poliție, jandarmi și pompieri, iar la încercarea acestora de a-l opri a răspuns cu 7 focuri de armă trase aleatoriu. Un polițist a fost împușcat în antebraț, unul în zona capului, iar o femeie aflată pe scară, în picior. Imobilizat cu greu de un jandarm care s-a riscat la manevra periculoasă, Alin-Marian Marin ajungea în fața oamenilor legii. Acum este judecat pentru evenimentele de atunci. 

CITIȚI AICI DESFĂȘURAREA EVENIMENTULUI... VIDEO! Polițistul pistolar continuă să plătească pentru faptele lui

Surpriza a venit la termenul de judecată de săptămâna trecută, când inculpatul și apărătorul său au pledat în fața judecătorilor argeșeni invocând că bărbatul – în timp ce trăgea 7 focuri de armă în direcții diferite - încerca, de fapt... să se sinucidă. 
Schimbarea drastică de strategie a lăsat sala mută, în condițiile în care rechizitoriul și mărturiile martorilor sunt extrem de limpezi, iar însuși agresorul a susținut la primele audieri că nu a vrut să rănească pe nimeni și nici să ucidă pe cineva, ci că... doar a țintit din furie spre locul unde se aflau persoanele din familia sa. 


Acum, la aproape un an de la eveniment, fostul ofițer DIPI s-a răzgândit, povestind magistraților că - la momentul respectiv - el a vrut, de fapt, să se omoare, fiind foarte perturbat emoțional pe fondul unor probleme de la serviciu, întrucât în acea perioadă DIPI se restructura și el risca să-și piardă postul. 

În ce măsură judecătorii vor lua în calcul această nouă abordare rămâne de văzut. La momentul termenului de săptămâna trecută, lui Alin-Marian Marin i-a ieșit cel puțin reducerea sălii la tăcere și bulversarea totală a acuzării care a primit blocată expunerea acestei teorii.  


Sursa: Saptamanalul Ancheta