Fostul ministru Anca Dragu vine în Pitești! Dezbatere publică organizată de ”Platforma România 100 Pitești Inovator”

Eveniment de mare amploare, joi, 19 iulie, în Pitești. Comunitatea locală ”Platforma România 100 Pitești Inovator” organizează o dezbatere publică intitulată „Impactul Finanțelor Pulice în Societate”. Evenimentul va începe la ora 19:00 și se va desfășua la Business Forum Center din Piteşti (strada I.C. Brătianu 48-52).

Este vorba despre o dezbatere cu privire la bugetul public local, la care va participa fostul ministru al Finanțelor Publice, Anca Dragu. Se va discuta despre analiza unui buget și a cheltuielilor publice; fiscalitate publică; relația Administrație Locală - Mediul de Afaceri - Societate Civilă.

Dezbaterea, moderată de Dan Hodoș, consultant management public, se va încheia cu o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri. 

Reamintim că este al doilea eveniment de acest gen organizat în mai puțin de o lună de către Comunitatea locală ”Platforma România 100 Pitești Inovator”. Pe 20 iunie, la Biblioteca Județeană, a fost organizată o altă dezbatere la care a participat Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale și consilier de stat pe probleme economice în Guvernul Dacian Cioloș. La dezbatere au participat peste 100 de persoane.

Fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Dacian Cioloș, Anca Dragu este doctor în Economie, titlu obținut la A.S.E. București, și are studii și specializări la Institutul FMI – Washington DC, Universitatea Georgetown, George Washington University și la Joint Vienna Institute.
Consultant în management public și dezvoltare urbană, Dan Hodoş este fost bursier în Ştiinţe Politice şi Administrative în Madrid, la Universidad Carlos III şi are studii la Yale şi Ecole Centrale Paris. Este fost consilier al primarului Piteştiului pe probleme de dezvoltare urbană, în prezent membru în echipa de dezvoltare a proiectului Smart City de la Primăria Alba-Iulia.