Fostul IPEE SA Curtea de Argeș- vândut pentru 2,1 milioane de euro


Zilele acestea, s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru terenul și halele fostei fabrici de piese electronice IPEE SA ce au fost scoase la licitație. Compania care a cumpărat bunurile fostei fabrici din orașul Basarabilor este Kärcher.
După cum vă anunțam săptămâna trecută, nemții de la Kärcher doresc să mai deschidă încă o fabrică de electrocasnice în Curtea de Argeș care să aibă în jur de 800 de angajați.


Proprietatea ce a fost scoasă la licitație de un lichidator judiciar este formată din:teren cu suprafața de 34.310 mp și câteva hale cu o suprafață construită de 21.818 mp, precum şi un un imobil care cuprinde un teren cu suprafața de 445 mp și construcții cu o suprafață de 28 mp, avea un preț de vânzare de 2 milioane de euro.

În anul 1990, la Curtea de Argeş, fabrica de componente electronice și aspiratoare, IPEE SA,avea mai mult de 5000 de angajaţi. Inițial se numea Electroargeş IPEE, ulterior s-a divizat în două, Electroargeş SA, care cuprindea 2300 de angajaţi, şi IPEE, cu restul de 3200 de salariaţi. La început, pentru niciuna dintre cele două societăți nu a fost prea bine, datorită scandalurilor în care au fost implicate,a schimbărilor de directori etc.
Cu trecerea timpului, la Electroargeș, producția a început să crească, în ciuda numărului mai mic de angajați, societatea fiind listată și la Bursa de Valori București. Însă, nu se poate spune același lucru și despre IPEE SA, în ciuda mai multor eforturi ale unora de a o pune pe picioare, intrând în faliment cu datorii de sute de miliarde.