Fostul concubin al unei femei acuzate de prostituţie se luptă în instanţă pentru copilul acesteia

Doi foşti concubini români se bat în instanţă, la judecătoria Câmpulung, pentru încredinţarea unei fetiţe în vârstă de patru ani şi jumătate, născută în Italia, pe vremea când cei doi erau împreună. Bărbatul spune că timp de trei ani a crescut singur copila aflată acum în grija mamei, pe care o acuză că practică prostituţia.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Reținut pentru ultraj - A lovit un polițist...

Femeia mai are doi copii daţi în plasament, dar spune că vrea să-şi crească fetiţa născută în Italia, pe când se afla într-o relaţie de concubinaj. 

Fostul ei concubin speră, la rândul său, să-i fie încredinţat copilul, despre care spune că este al lui, chiar dacă femeia pretinde că tatăl micuţei este actualul ei soţ, cu care se află în proces de divorţ.

CITEȘTE ȘI ... Ministerul Justiţiei - Al treilea caz de COVID-19 a fost confirmat

Scandalul este unul complicat, iar relaţia micuţei cu mama şi fostul concubin al acesteia e analizată acum în dosarul pe fond deschis la Judecătoria Câmpulung, aceeaşi instanţă care s-a pronunţat şi într-un alt dosar deschis de acelaşi bărbat, împotriva femeii şi a actualului ei soţ, prin care a cerut ca până la soluţionarea pe fond a cauzei, să dispună pe cale de ordonanţă preşedinţială stabilirea temporară a locuinţei fetiţei la domiciliul lui.

"Apelantul se regăseşte în această situaţie excepţională, fiind concubinul pârâtei. El o creşte pe minoră de la vârsta de 6 luni, o îngrijeşte, până la vârsta de 4 ani, când, intimata îl răpeşte acest copil, la data de 18.07.2019. În faţa primei instanţe, intimata pârâtă a recunoscut situaţia de fapt, că a părăsit-o pe minoră la vârsta de 6 luni, în grija concubinului, a recunoscut că a practicat şi practică prostituţia şi că a răpit-o pe fetiţă de la tatăl său", preciza bărbatul, în vara anului trecut, la Judecătoria Câmpulung (rolii.ro), care i-a respins solicitarea de a obţine o ordonanţă preşedinţială .

Bărbatul a contestat decizia, dosarul a ajuns la Tribunalul Argeş, care i-a respins apelul, dat fiind faptul că fostul concubin nu are calitate procesulă. Omul nu apare pe certificatul de naştere al copilului, chiar dacă pe documentul emis de autorităţile italiene la naşterea fetiţei el este trecut drept tată.   Bărbatul a explicat în instanţă cum s-a ajuns la această situaţie aberantă, precizând că după întoarcerea în ţară, femeia a fugit cu micuţa.

"Profitând de faptul ca am părăsit autocarul la un PECO pentru a merge la toaletă, a dispărut împreună cu minora, luând şi toate actele sale precum şi banii pe care-i aveam asupra mea", a declarat bărbatul în instanţă.

Cert e că femeia a contactat autorităţile române care i-au eliberat copilului un certificat, în care, la rubrica "tatăl" este trecut numele actualului soţ al mamei de care acum femeia divorţează.

CITEȘTE ȘI  ... 4 abatoare autorizate să sacrifice miei în județul Argeș!

Varianta femeii e diferită de cea a fostului partener.

"Cu privire la starea de fapt, (...) că timp de 4 ani, minora a fost în grija mamei naturale, care s-a ocupat de creşterea şi ocrotirea acesteia, şi cu care a locuit împreună, cea mai mare parte a timpului la familia ŢD (sora sa)", se arată în considerentele deciziei pronunţate de Tribunalul Argeş (rolii.ro) în noiembrie anul trecut. 

Acum, micuţa care se află, teoretic, la mamă, dar potrivit celor susţinute de bărbat, ar fi în grija unei rude a femeii.   Bărbatul aşteaptă soluţionarea dosarului de fond aflat pe rolul Judecătoriei Câmpulung în care, fostul concubin va şi trebui să facă dovada că este adevăratul tată al copilului.  

Sursa: Adevarul.ro