FOSTA FABRICĂ ANA IMEP - REABILITATĂ DE CĂTRE JAPONEZII DE LA NIDEC!

FOSTA FABRICĂ ANA IMEP - REABILITATĂ DE CĂTRE JAPONEZII DE LA NIDEC! Vezi ce au de gând să facă japonezii cu fabrica pe care au cumpărat-o de la George Copos.

În primăvară, Ana IMEP era vândută de către George Copos către concernul nipon Nidec Corporation. După ce tranzacţia volumului de 94,8% din pachetul de acţiuni a fost încheiată, japonezii s-au pus rapid pe treabă. Au luat fabrica de micromotoare din Ştefăneşti de la un cap la altul şi au început să lucreze în ritm alert. În septembrie, conform proiectului depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, s-au început demersurile pentru demolarea a circa 40 de corpuri din vechea structură.

Magazii, depozite de materiale, barăci de pază, ateliere, care nu mai erau în uz şi s-au degradat, au fost puse pe listă pentru a fi desfiinţate. A fost vizat şi corpul în care au fost birourile de recepţie şi metrologie, atelierul de cablaje şi cel de prelucrări mecanice, acestea fiind relocate. În timp ce o parte din clădiri sunt desfiinţate, muncitorii lucrează alert la amenajarea unora noi, fiind pe final cu schimbarea la faţă a acestora.

Cei care trec prin apropiere pot observa deja o schimbare în curtea fostei Ana IMEP şi amenajarea de noi spaţii de producţie. În urmă cu o săptămână, s-a început şi refacerea faţadei clădirii principale a fabricii, de această lucrare ocupându-se chiar o societate din Ştefăneşti, Tehno Fluid Solution. Astfel, noua denumire a societăţii – Nidec Motor Corporation România, va fi dublată de o nouă înfăţişare a complexului de producţie. (Oana Bahrim)

sursa: saptamanalul ancheta