Fost ministrul al Finanțelor: Vrem să trimitem la Bruxelles oameni care să aibă o voce în Parlamentul European!

Ieri, la sediul din Pitești al partidului PRO România, a fost organizată o ședință la care a participat Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor, în prezent vicepreședinte și coordonator al Consiliului de Strategii Guvernamentale din PRO România. Vicepreședintele partidului a vorbit despre alegerile europarlamentare și despre deciziile luate în ultima perioadă de Guvernul PSD-ALDE. 

Ioana Petrescu a precizat la Pitești că „Trebuie să ne focusăm acum, 100%, pe alegerile europarlamentare. Este primul nostru test electoral și este extrem de important ca noi să facem un scor foarte bun, un scor cu 2 cifre. Vrem să trimitem la Bruxelles oameni profesioniști, pro-europeni, care să aibă o voce în Parlamentul European. Oamenii noștri nu se vor duce la Bruxelles să ia notițe, ci să decidă în ce direcție trebuie să se ducă UE în următorii 5 ani”.


Pe de altă parte, despre alegerile europarlamentare, coordonatorul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, a menționat că ”în Argeș am reușit să strângem 12.000 de semnături. Este un număr impresionant în condițiile în care suntem la început și vreau să le mulțumesc tuturor pentru implicare și pentru propunerile cu care au venit”.

Un alt subiect abordat în cadrul ședinței a fost OUG 114. Fost ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu a criticat decizia Guvernului de a adopta OUG 114. Vicepreședintele PRO România a punctat și că, odată cu această ordonanță, prețurile riscă să crească substanțial, leul să se deprecieze, creditele la bancă să fie mai scumpe pentru români, iar investițiile private să scadă. „Oamenii obișnuiți vor plăti pentru măsurile populiste din OUG 114, nu băncile sau multinaționalele. Tocmai de aceea, PRO România susține abrogarea acestei ordonanțe” a mai adăugat Ioana Petrescu.