Fost consilier local vrea modificarea codului rutier pentru protecţia bicicliştilor

Cadru didactic universitar, Tiberiu Avramescu a fost consilier PNL în cadrul Consiliului Local Piteşti, dar pentru o scurtă perioadă, pentru că a ieşit repede din politică, respectiv în mai 2017, şi, implicit, din consiliu. După ce s-a debarasat de scena publică, acesta a pus în practică o nouă pasiune - ciclismul, devenind competitor în cadrul unor concursuri locale şi naţionale. Şi, de când simte pe pielea lui ce înseamnă să pedalezi prin traficul dominat de automobile şi şoferi care nu au grija biciclistului sau a motociclistului, acesta a ajuns la concluzia că este nevoie de nişte reguli clare, prin care să se asigure protecţie bicicliştilor.

CITEȘTE ȘI ... Eşti în căutarea unui loc de muncă? Alege din ofertele lunii septembrie!

„Mă confrunt cu problema șoferilor care nu respectă bicicliștii de fiecare dată când ies cu bicicleta. Cred că ar trebui ca parlamentul să ia în considerare modificarea codului rutier în cel puțin două aspecte:
- introducerea obligativității ca între biciclist și automobilul care îl depășește să existe o distanță de cel puțin 1,5 m;
- suspendarea permisului de conducere pentru conducătorul auto care depășește un alt vehicul, atunci când din sens opus vine un biciclist. RESPECTAȚI BICICLIȘTII ÎN TRAFIC!”
este apelul lansat către parlamentari, iar având în vedere că are şi el câţiva aleşi publici în listă, mesajul a ajuns cu siguranţă mai departe, însă e greu de crezut că se va şi aplica vreuna dintre solicitări.

Sursa:saptamanalul ancheta