Fost avocat din Baroul Argeș - internat la Spitalul Vedea

Avocatul argeşean Valentin Ioan Achimoiu este celebru în judeţ, însă nu datorită prestaţiilor sale de apărător, ci mai degrabă de client. În urmă cu doi ani, Serviciul Antidrog Pitești a descins la locuinţa bunicii acestuia, unde poliţiştii au descoperit că avocatul îşi făcuse o adevărată plantaţie de cannabis în curte. Ulterior, Achimoiu a lansat pe pagina sa de Facebook un adevărat serial de clipuri video în care aducea acuzaţii grave la adresa ofiţerilor BCCO Argeş.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Valentin Achimoiu a ajuns din nou să dea ochii cu oamenii legii. Se afla la Dobrogostea, împreună cu bunica și cu mătușa sa, şi, la un moment dat, fostul avocat a devenit recalcitrant. Rudele sale, ştiindu-i metehnele, s-au temut ca situaţia să nu degenereze şi au chemat poliţia. Agenţii Secţiei Rurale Bascov au decis la rândul lor să solicite ajutorul unei ambulanțe, avocatul „Cannabis” - aşa cum este supranumit tânărul - fiind transportat la Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” din Vedea.

De altfel, aceasta este singura unitate medicală din judeţ specializată şi în tratarea consumului de droguri. Iniţial, Achimoiu a fost internat pe Secția II, mai apoi fiind transferat în pavilionul principal.