Fondatorul trupei Cargo a murit! Ce spune medicul care l-a îngrijit

Fondatorul și liderul trupei rock Cargo, Adi Bărar, a murit după ce a fost infectat cu Covid-19. Vestea morții a fost anunțată pe Facebook de către colegii lui de trupă.

"Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar!", potrivit mesajului postat pe Facebook.

Chitaristul, în vârstă de 61 de ani, a fost internat în spital în 25 februarie și se știa că starea sa este fragilă, având și alte afecțiuni.

CITEȘTE ȘI ... Surse: Înăsprirea restricțiilor prin limitarea circulației noaptea, cu o oră mai devreme


Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie, un apropiat al lui Adi Bărar, s-a declarat profund afectat de dispariția prietenului său.

"Acest mare om, mare prieten al meu de mulți ani, ne-a părăsit azi.

Este răpus în mod clar de această boală care i-a afectat inițial plămânii aproape complet și ulterior, toate organele și, în final, în ciuda tuturor eforturilor făcute, a tehnicilor de susținere a funcțiilor vitale, a medicației, a îngrijirilor, a pierdut lupta.

În secțiile ATI din România suntem în tranșee la un nivel maxim de foarte mult timp. Acum, situația chiar s-a agravat, nu mai avem locuri.

Nu ai cum să nu trăiești mereu acest sentiment de durere, de revoltă, atâția oameni suferă și unii mor, și mulți ajung aici direct ca efect al prostiei și lipsei de înțelegere omenești care fac să nu se respecte niște reguli, singurele care au arătat că pot diminua numărul de victime.

Durerea e cu atât mai mare când pierzi un prieten apropiat.

Ne facem prieteni mai ales dintre cei care au nevoie de îngrijirea noastră și scapă, și ei rămân prieteni pe viață. Așa s-a întâmplat la un moment dat cu Adi Bărar. Toți spuneau că am mână bună la rockeri, i-am ajutat când a fost nevoie. Cât de fericiți am fost să ne vedem pe terenul lor, numai pe terenul lor.

De data asta n-am reușit să îl ajutăm pe Adi să depășească această încercare. Din păcate, ultimul game s-a jucat aici, pe terenul meu, și l-am pierdut.

Când am făcut primele cântări dedicate secției ATI, el m-a stimulat să facem ceva măreț cum spunea el, am reușit să facem la Timișoara un concert umanitar cu Cargo și Iris. Cât de fericit a fost să facem aceste lucruri împreună.", a spus Săndesc.