Folia de aluminiu este un pericol pentru sănătate!

Folia de alumiuniu, unul dintre cele mai banale lucruri pe care le folosim în bucătărie, poate fi un pericol pentru sănătate. Din cauza temperaturilor ridicate la care gătim, metalul se depune pe alimente şi astfel ajunge în organism. Medicii leagă asta de apariţia unor boli grave. Folia de aluminiu este de mult populară în rândul gospodinelor. Aproape nimic nu se mai găteşte în casă, fără ajutorul ei.


Aluminiul pare omniprezent în bucătărie. De la tăvi, până la caserolele în care păstrează mâncarea, românii îl folosesc fără să îşi dea seama de pericole. Folia este utilă, dar nu sănătoasă. O parte din aluminiul ce se găseşte în obiectele din bucătărie ajunge în organism, şi, pe termen lung, spun medicii, ne poate îmbolnăvi.

Primul pas ar fi să renunţăm la folia de aluminiu, iar mâncarea să o gătim în vase de ceramică. Există însă şi alte trucuri.
Specialiştii au identificat şi câteva alimente care ne ajută să reducem cantitatea de metal din organism. De exemplu, aminoacizii din ouă cresc eficiența ficatului de a filtra metalele din sânge. Cimbrul întărește sistemul imunitar și ajută la eliminarea aluminiului, iar ceapa și usturoiul conțin sulf, care curăță sângele de metale. 

Sursa: observator.tv