Foc și pară pe Ionică: ”Ne-aţi pus să cumpărăm chioşcuri, iar acum ne evacuaţi!”

În urmă cu trei ani, în dorinţa de a mai aduce ceva încasări la bugetul local, municipalitatea din Piteşti a scos la licitaţie mai multe chioşcuri amplasate pe strada Griviţei. La acel moment, câştigătorii au fost nevoiţi să achiziţioneze construcţiile din termopan realizate de primărie, însă, neavând încotro, au acceptat.

CITEȘTE ȘI ... Angajări la Bradu! Se caută îngrijitor pentru şcoală şi referent la Poliţia Locală

De curând, situaţia s-a întors la 180 de grade şi asta, pentru că primarul Cornel Ionică împreună cu Consiliul Local al Piteştiului au luat decizia de a demola acele spaţii comerciale. Cum era de aşteptat, decizia municipalităţii a stârnit o adevărată revoltă în rândul comercianţilor pe care aceeaşi primărie îi punea acum câţiva ani să bage bani în coşmeliile pe care acum Ionică nu le mai vrea în centrul oraşului.

CITEȘTE ȘI ... Un tânăr și un minor - prinși cu bani și bunuri furate dintr-un autoturism!

Disperaţi că rămân fără micile lor afaceri şi, pe deasupra, şi cu paguba de a fi investit în nişte chioşcuri de termopan pe care nu şi le-au dorit, oamenii au luat cu asalt săptămâna trecută sediul primăriei, primul episod al noului război dintre comercianţi şi administraţia locală derulându-se chiar înaintea şedinţei extraordinare de Consiliu Local.

La momentul respectiv, 10 persoane care deţin afaceri pe străduţa dintre Trivale şi Fortuna au luat cu asalt sala de şedinţe şi s-au înfipt în primarul Ionică, pe care l-au tras la răspundere:

„Aţi spus să mergem în pieţe - nu avem loc toţi acolo pentru că spaţiile sunt deja ocupate. Aţi spus să mergem în parcarea de la bowling - şi acolo spaţiile sunt ocupate. Ce ne facem? Noi am plătit chioşcurile în care stăm... şi chirie pentru amplasament. Nu plecăm de aici până nu veniţi cu o soluţie. Noi suntem de bună-credinţă şi vă cerem să fiţi la fel”, au strigat comercianţii mânioşi.

În acest context, deosebit de delicat, primarul Cornel Ionică nu a cedat cu niciun chip, menţinându-se ferm pe poziţii în privinţa evacuării chioşcurilor de pe Griviţei:

„Aţi avut contracte pe o perioadă - de la, până la... - şi nu s-a atins nimeni de dumneavoastră pe timpul contractului. Acum aceste contracte au expirat, iar Consiliul Local a dat hotărâre de o lună să nu le mai prelungească şi nu mai acceptă acest gen de activităţi pe domeniul public. V-am dat alternative în Piaţa Bowling şi în celelalte pieţe, unde există locuri. Nu am ce să vă fac şi nu mă târguiesc cu dumneavoastră. Aceasta este hotărârea Consiliului Local şi trebuie să o respectaţi”, a declarat primarul Cornel Ionică.