Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății

Florin Cîțu a fost desemnat ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de către președintele Klaus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu va conduce Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea ca premierul să o facă, iar Klaus Iohannis a acceptat.

Florin Cîţu: ''O să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii''

''Odată cu propunerea de revocare din funcţia ministrului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a îşi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţe online: una cu toţi directorii de DSP şi una cu toţi directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine vom avea o şedinţă de Guvern, pentru sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, alte acte normative care nu suportă amânare'', a declarat Florin Cîţu.

Potrivit surselor Antena 3, printre primele măsuri pe care le va lua Cîţu în calitate de interimar la Ministerul Sănătăţii se va număra anularea ordinului emis de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, care conţine noile criterii de carantiare.

Marţi seară, cu câteva ore înainte de a fi demisă, Andreea Moldovan a spus că "Bucureștiul este de carantinat" luând în calcul atât noua cât şi vechea grilă de analiză a indicației de carantină. 

"Aceste criterii au fost discutate în comitetul tehnico-științific, un comitet interministerial de analiză și decizie", a spus Moldovan, care a recunoscut că nu a vorbit cu premierul pe tema ordinului.

Reamintim faptul că Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri dimineaţa de către premierul Florin Cîţu. Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.


Sursa: antena3.ro