Trecem cu toții printr-o încercare grea, din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună. Pentru credincioșii ortodocși  urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele. Pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați ordonanțele militare.

De aceea, poliţiştii argeşeni vă recomandă:

- Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.
 
- Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea  numărului de 8 persoane.

- Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială, pentru că bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on-line. Respectați ordonanțele militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii.

- Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta faceţi grătarul acasă. Vă informăm că accesul este restricționat  în spaţiile de agrement, dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde.

- Parcurile sunt și rămân închise.

Sancțiunile pentru nerespectarea ordonanțelor militare de către persoanele fizice sunt cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei. Peste 400 de polițiști argeşeni vor fi în stradă, zilnic, alături de jandarmi, polițiști locali și militari, pentru siguranța dumneavoastră!

 

 

ÎNTREBARE!

Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Poliția Română - Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave.
Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.