Florian Bucălie pune în prim-plan asfaltarea drumurilor şi extinderea reţelelor de utilităţi din Mălureni

Eforturile şi munca depusă de Florian Bucălie nu pot trece neobservate. Proiectele duse la bun sfârşit, dar şi implicarea sa au adus schimbări radicale în localitatea Mălureni, edilul având meritul principal pentru aceste realizări. Şi pentru viitorul mandat acesta are o serie de proiecte noi, pe care le-a demarat şi sunt deja în desfăşurare şi pe care vrea să le ducă la bun sfârşit.

 


 Reţea de gaze de 2 milioane de euro


În viitorul mandat, primarul comunei Mălureni, Florian Bucălie, îşi propune să realizeze mai multe proiecte ample, prioritare fiind asfaltarea drumurilor comunale, dar şi extinderea reţelelor de utilităţi publice, respectiv gaze.

„Demersurile pentru acest proiect au fost înaintate Ministerului Dezvoltării, iar investiţia va fi una importantă şi în beneficiul cetăţenilor din comnuna Mălureni. Proiectul a primit toate avizele, inclusiv de la Transgaz, comuna fiind privilegiată datorită magistralei care trece prin apropiere, mai exact prin Berevoeşti. Valoarea proiectului se ridică la suma de 2 milioane de euro, iar pentru efectuarea lucrării sunt  necesari 30 de km de conductă”, ne-a declarat primarul comunei Mălureni. 

 


 Tot ce înseamnă drum comunal va fi modernizat şi asfaltat


De asemnea, Florian Bucălie îşi propune şi asfaltarea drumului comunal 216 Garoieşti-Topana şi finalizarea proiectului de asfaltare a drumului comunal 223 Zărneşti-Popeasca-Măneşti. Încă o prioritate stabilită de Florian Bucălie în viitorul mandat este cadastrarea uliţelor din comuna Mălureni, după care acestea vor fi împărţite în 3 proiecte pe fonduri europene, în vederea asfaltării acestora. De asemenea, şi drumul din satul Păuleasca va fi reabilitat şi asfaltat în mandatul următor.

„Îmi doresc ca în viitor tot ce înseamnă drum comunal în comuna Mălureni să fie modernizat şi asfaltat”, sintetizează edilul Florian Bucălie planurile sale de viitor privind modernizarea infrastructurii rutiere a comunei Mălureni.

De asemenea, la Mălureni în colaborare cu Apele Române urmează să se regularizeze albia râului Păuleasca.

 


 Continuă reabilitarea grădiniţelor şi a şcolilor 


O altă prioritate în viitorul mandat va fi şi reabilitarea şcolilor. În actualul mandat, primarul şi-a dat toată silinţa pentru a creşte gradul de confort al copiilor şi al cadrelor didactice din comuna Mălureni. Acesta a efectuat lucrări de renovare şi de amenajare la 4 unităţi de învăţământ din localitatea Mălureni, şcoli şi grădiniţe pentru ca profesorii şi copiii să îşi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii, scopul principal fiind reducerea abandonului şcolar. Edilul a reuşit să transforme vechile clase în spaţii moderne menite să atragă cât mai mulţi copii la şcoală. Lucrările nu se opresc aici, pentru că primarul Florian Bucălie consideră o prioritate infrastructura şcolilor, iar lucrările de reabilitare şi modernizare vor continua.