Florian Bichir: Pe 7 decembrie, ne vedem la Sfânta Filofteia, să-i mulțumim că am ieșit parlamentari.

Mai mult decât oricând, listele pentru Parlament cu care partidele vin în fața cetățenilor aduc, dincolo de „clienții” obișnuiți, și oameni noi. Unii dintre ei, aflați pe locuri eligibile, pot fi trecuți direct la categoria „câștiguri” pentru județ. Alții... nu. Tot mai mult decât oricând, luptele care s-au dat pentru aceste liste au fost crâncene. În numele unui loc în Parlament s-au decapitat filiale, s-au făcut importuri, s-a trădat, s-a mințit. În egală măsură, au fost partide care au căutat să aducă pe listă oameni credibili, cu o experiență profesională solidă. Ne propunem ca în numărul acesta și în cele care vor urma să vă aducem în față câteva dintre numele care vor împrospăta listele partidelor în mandatul 2020-2024. Unii au mai fost parlamentari, alții se află în fața primei încercări de acest gen.
 

 

♦ Florian Bichir, locul 1 la Senat pe lista PMP: „Pe 7 decembrie, ne vedem la Sfânta Filofteia, la Curtea de Argeș, să-i mulțumim că am ieșit parlamentari. Și eu, și Cătălin Bulf!”

 

Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, vrea să fie deputat mai mult decât patru zile, așa cum s-a întâmplat în 2016, atunci când a pierdut mandatul, la redistribuire, în fața lui Andrei Gerea. De data aceasta, l-a adus pe listele de la Argeș pe jurnalistul și profesorul universitar Florian Bichir, figură charismatică și volubilă, cu ajutorul căruia speră să atragă suficientă simpatie și, mai ales... voturi! 

 

 „Nu venim ca niște milogi să cerem un loc de muncă”


„E foarte bine că tot mai mulți jurnaliști ajung în politică. E o tendință firească. Modul de a comunica, de a prezenta un subiect foarte bine reprezintă un atu.”, declară Florian Bichir.

Acesta este extrem de sigur că Sfântul Nicolae va aduce PMP nu doar un mandat, ci... două: unul pentru el și celălalt pentru Cătălin Bulf, locul 1 la Camera Deputaților. 


„La PMP eu nu am fost impus, ci acceptat. Oamenii au fost încântați că am venit. Am intrat în această bătălie alături de prietenii mei, de echipa mea, să câștigăm Argeșul. De 6 ani predau la Universitatea Pitești, deci pot spune că sunt, cumva, un om al locului. De luni mă mut aici! Vă garantez că vom câștiga! Noi nu suntem oameni care nu am reușit în viață, nu venim ca niște milogi să cerem un loc de muncă. Din contră, avem cariere strălucite și vrem să facem ceva pentru țară, pentru comunitate. Pe 7 decembrie ne vedem la Sfânta Filofteia, la Curtea de Argeș, ca să-i mulțumim că am ieșit parlamentari. Și eu, și Cătălin Bulf!”, declară Florin Bichir.


Potrivit acestuia, faptul că Argeșul este un județ care nu și-a atins nici pe departe potențialul este o dovadă că a fost prost reprezentat la centru:


„Uitați-vă aici cum arată Argeșul! De ce, de 30 de ani, Argeșul e în coada clasamentului, deși e la o oră de București? Pentru că și-a ales prost parlamentarii până acum! Merită Argeșul toți aventurieri care au fost pe toate listele? Noi suntem determinați să facem un guvern cu PNL și să guvernăm această țară, nu ca miorlăiții ăștia care spun... dacă ne vrea poporul, poate o să intrăm la guvernare! Nu, noi vrem să intrăm la guvernare, pentru că putem!”.


Legat de rezultatele destul de slabe înregistrate la locale, Bichir spune că parlamentarele sunt altă mâncare de pește:

„De data asta va fi vot politic, față de locale unde se alege gospodarul. Va conta mult și proiectul cu care vom veni. Localele dau un trend, dar nu sunt definitorii.”