Florentina Grigoraş: Nesupusă îngrădirii, femeia de succes cunoaşte împlinirea

Florentina Grigoraş este femeie de afaceri de succes, construindu-şi cariera profesională în jurul propriului proiect de suflet, Andralex, societate ce oferă servicii de consultanţă, întocmire şi implementare a proiectelor europene. Împreună cu echipa sa, a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de circa 300 de milioane de euro pentru România şi să implementeze cu succes un număr de peste 400 de proiecte. Pe lângă afaceri, Florentina Grigoraş se implică şi în numeroase proiecte caritabile, sprijinindu-i de-a lungul timpului pe foarte mulţi argeşeni, şi nu numai, care au avut nevoie de ajutor în momente dificile. 

 

 

Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?


- Mi-aş fi dorit să existe modele care să mă inspire, însă principiile mele privind domeniul fondurilor europene sunt atipice şi specifice în mare măsură leadershipului.

 

 

Dați-mi exemplul unei lecţii de leadership pe care aţi învăţat-o de-a lungul carierei!


- De-a lungul carierei, am reuşit încă de la început să canalizez potenţialul şi talentul fiecărui coleg către binele şi interesul echipei, astfel încât fiecare persoană să îşi găsească rolul în puzzle-ul activităţii firmei. 

 

 

Ce sfat i-aţi da unei tinere care îşi începe acum parcursul profesional?


- Sunt de părere că orice activitate făcută din pasiune, cu suflet nu va cunoaşte eşecul. Dacă mai adaugi şi curajul, şi asumarea, succesul este pecetluit. 

 

 

Cum definiţi rolul femeii în societate, raportat la vremurile noastre?


- Rolul femeii moderne este şi va rămâne acelaşi, oricare ar fi situaţia economico-socială. Nesupusă îngrădirii, femeia de succes cunoaşte împlinirea în carieră şi, în egală măsură, în familie.

 

 

Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?

 

- Este o perioadă dificilă, însă pentru mine a sosit momentul marilor schimbări ca mamă, ca femeie, ca om. Vreau să-mi canalizez atenţia şi potenţialul pe experienţa de viaţă acumulată în ultimii 20 de ani şi să ies puţin din rutina cotidianului.