Florentina Grigoraș: ”Într-o lume  schimbătoare și parșivă, prefer să-mi fiu singură  model!”

Dacă cineva, în mod ipotetic, ar realiza o listă de trăsături menite să definească conceptul de femeie puternică, Florentina Grigoraș ar bifa lejer 90% dintre toate criteriile care definesc acest concept. Frumusețea fizică și morală, conservate fără să epateze. Mintea acuțită și puterea de muncă, exersate în ani închinați efectiv unei construcții de carieră. Bunătatea și empatia, demonstrate în sute de situații sociale și umanitare. Sensibilitatea, pe care nu a pierdut-o indiferent cât de dur a fost drumul său în viață. Spiritul de sacrificiu. Pentru familie, pentru prieteni, pentru beneficiari, pentru străini. Veselia și energia pozitivă, pe care le emană de câte ori are șansa, încărcându-i pe cei din jur și realimentând puterea sa interioară. Fermitatea și caracterul nealterat care i-au permis să facă din numele său o valoare personală. Manager, mamă, femeie de afaceri, filantrop. Reușind să le bifeze pe toate la un loc, consultantul Florentina Grigoraș este de ani buni un reper în comunitatea argeșeană, în mediul public și privat, pentru ceea ce înseamnă, de fapt, succesul unei femei într-o societate în care biruința nu este deloc ușoară pentru reprezentantele sexului frumos. 

 

Între experiența de business și cea dobândită în administrația publică, domeniul fondurilor europene a fost magnetul pentru Florentina Grigoraș. Se numără printre pionierii consultanției în atragerea finanțărilor externe și a reușit să urce, pas cu pas, cu multă muncă și cu o echipă de suflet, din poziția de pionier printre lideri. Astăzi, numele său și al companiei, Andralex, se leagă de sute de proiecte fabuloase, în care a atras pentru comunitățile publice și comunitatea de business milioane de euro, bani pentru investiții, dezvoltare, promovare sau începuturi de drum. A dezvoltat în paralel, alte proiecte sociale, ale afaceri și nu a renunțat niciodată în fața provocărilor. Primăvara anului 2020 o găsește într-un alt început de drum, alăturându-se recent unui proiect public și politic nou, și anume RESTART. 


„Realitatea arată că femeile au argumente serioase pentru a combate temerile și prejudecățile nejustificate, care, uneori, sunt greu de învins, la toate nivelele ierarhice de conducere. În experiența mea de manager, nu pot afirma că am beneficiat de atuurile faptului că sunt femeie,   dimpotrivă. Totuși un avantaj al femeii manager, deloc de neglijat, îl reprezintă interesul acesteia în stabilirea relațiilor interpersonale, prin comparație cu bărbății care se focusează pe rezultate.”, declară Florentina Grigoraș despre raportul avantaje-dezavantaje pe care o reprezentantă a sexului frumos îl are în ceea ce privește succesul în domeniul profesional. 

 

 

Nu caută să identifice un reper:  

„Într-o lume atât de schimbătoare și parșivă, prefer să-mi fiu singură, model, în transformare benefică, de la o zi la alta.”