Arest preventiv şi pentru membrii grupării din care face parte fiul judecătoarei Sima

UPDATE, 3 iunie:

În urmă cu două săptămâni, nouă argeşeni erau reţinuţi de către poliţiştii Antidrog şi procurorii DIICOT Piteşti, pentru trafic de stupefiante de risc şi etnobotanice. Aceştia sunt acuzaţi că vindeau substanţele interzise, în mod special, către elevi de liceu, majoritatea provenind din trei unităţi, respectiv „Barbu”, „Dimitrie Dima” şi Chimie. Anomalia sesizată în ediţia anterioară era faptul că Secţia Penală a Tribunalului Argeş a decis ca membrii grupării care aduceau drogurile în Argeş să rămână la domiciliu, pentru 30 de zile, în timp ce alţi trei inculpaţi, care cumpărau de la ei pentru consum şi revânzare, parte a unui dosar distinct, au fost arestaţi preventiv. Din prima grupare, a tinerilor suspectaţi de trafic, face parte şi fiul unui magistrat de la Tribunalul Argeş, Secţia Civilă, respectiv Cezar Sima, băiatul judecătoarei Elena Sima, coleg de „fapte” cu juniorul răposatului Marius Bosnea. Săptămâna trecută, însă, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au hotărât ca şi cei 6 membri ai grupării din care cei doi fac parte să fie, de asemenea, arestaţi preventiv, conform propunerii înaintate de către procurorii DIICOT Piteşti. 
 

 


 

Dealeri care vindeau droguri de risc şi etnobotanice la adolescenţi au fost capturaţi săptămâna trecută. 

Nouă persoane implicate în trafic de droguri de risc au fost reţinute pe data de 19 mai, în urma unei ample acţiuni desfăşurate de procurorii DIICOT Piteşti şi ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești. 

Cele nouă persoane făceau parte din două grupări infracționale distincte, interconectate prin „relaţii comerciale”. 

Printre cei prinşi în dosar regăsim un fiu de magistrat, pe băiatul răposatului interlop Marius Bosnea şi un angajat al Penitenciarului Mioveni, iar curiozităţile stârnite de acest dosar nu se opresc aici. 

Cât de oarbă e justiţia? Colegii de instanţă ai mamei unuia dintre inculpaţi au decis:

Pe data de 20 mai, cei nouă inculpaţi din cele două grupări au fost prezentaţi în faţa judecătorilor de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş. Deşi în ambele dosare procurorii DIICOT Piteşti au cerut arestarea preventivă, deznodământul a fost diferit. 

Primul dosar, 2678/109/2020, are şase inculpaţi: Lică Claudiu-Adrian, Marinescu Marian-Titel, Bosnea Andrei-Emilian, Stanciu Antonio-Cristian, Joiţa Alexandru şi Sima Cezar-Constantin. În cazul lor, completul de Drepturi şi Libertăţi 5 din cadrul Secţiei Penale a respins propunerea procurorilor DIICOT Piteşti de a fi arestaţi preventiv şi a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile, din 20 mai până pe 18 iunie. 

Aceştia îşi vor petrece următoarea lună în confortul casei. În dosar, ca inculpat, este şi Cezar Sima, băiatul judecătoarei Maria-Elena Sima, care activează în cadrul instanţei ce i-a lăsat băiatul la domiciliu, la Secţia Civilă a Tribunalului Argeş. 

Membrii acestei grupări sunt cei care se ocupau cu procurarea şi vânzarea de droguri de risc şi etnobotanice, în special către liceeni, dar şi către membrii din a doua grupare. 

Şi aşa ajungem la al doilea dosar 2679/109/2020, ce cuprinde trei inculpaţi Poponete Ionuţ-Liviu, Diaconu Mihai-Răducu şi Matei Cristian-Andrei. 

În cazul acestora, magistraţii Tribunalului Argeş, din completul de Drepturi şi Libertăţi 8, au avut o altă părere şi au respectat solicitarea procurorilor dispunând arestul preventiv pentru 30 de zile. 

Printre cei din dosar se află şi angajatul de la Penitenciarul Mioveni, angajat pe postul de analist comunicaţii, care cumpăra droguri şi etnobotanice atât pentru consum propriu, cât şi pentru a le revinde, la suprapreţ, unor colegi, dar şi deţinuţilor. Fără să aruncăm cu acuzaţii, nu putem să nu remarcăm absurdul situaţiei, cum persoanele suspectate că ar fi dealerii principali au primit arest la domiciliu, deşi erau mai sus pe palierul traficului de droguri, iar cei pe care îi alimentau au intrat în arestul Poliţiei. 

Fiul răposatului Marius Bosnea - prins în dosar

În prima grupare, care a avut norocul de a fi plasată în arest la domiciliu, îl găsim şi pe juniorul lui Marius Bosnea, Andrei Emilian, zis şi Tortică. 

Băiatul, după cum arată faptele sale, îi calcă pe urme răposatului său tată. Marius Bosnea a fost arestat în 2004 pentru trafic de droguri, după ce a fost oprit în trafic, alături de alţi trei indivizi, şi asupra lor s-au găsit mai multe doze de cocaină, cumpărată de la un dealer din Capitală. 

La acel moment, s-a făcut mare vâlvă, pentru că Marius Bosnea avea asupra lui şi o legitimaţie de membru, culmea, al Asociaţiei Române Antidrog. 

Interlopul piteştean a murit la doi ani după problemele cu legea, într-un cumplit accident de maşină, petrecut în zona Mărăcineni. Marius Bosnea este cunoscut în 
ca fost boxer, fin şi bodyguard al lui Adrian Minune. 

În 2016, mormântul acestuia a fost profanat, fiindu-i furate bijuterii şi bani puşi în sicriu de familie, printre care, aşa cum au declarat surse din anchetă, şi câteva doze de cocaină. 

Liceeni din „Barbu”, „Dima” şi „Chimie” – principalii cumpărători

În urma cercetărilor efectuate, în cauză a rezultat faptul că, din ianuarie 2020 și până în prezent, membrii uneia dintre grupări, formate din 8 persoane, ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Piteşti, în diverse licee și alte medii frecventate de tineri, dar și către alţi traficanți, în vederea comercializării, după cum precizează DIICOT în comunicatul oficial. 

Chiar dacă dosarul face referire doar la ultimele cinci luni, membrii grupării erau mai vechi în breaslă, iar din „meniul” lor făceau parte marijuana şi etnobotanice, însă la percheziţii s-au găsit şi 15 grame de pulbere albă, probabil cocaină. Majoritatea clienţilor proveneau din rândul liceenilor. Conform informaţiilor noastre, principalele unităţi în zona cărora îşi comercializau drogurile de risc erau Liceul Teoretic „Ion Barbu” şi Colegiile Tehnice „Dimitrie Dima” şi Nr. 4 Chimie. 

Substanţele interzise erau vândute tinerilor în afara unităţilor de învăţământ şi consumate în preajma acestora. Etnobotanicele sunt relativ accesibile ca preţ, 20 lei fiind suficienţi pentru a prepara 4 ţigări, aşa că exista cerere chiar şi din partea liceenilor simpli, care nu aveau un buget prea consistent de cheltuieli. 

 

Sursa: Săptămânal Ancheta