Fiul lui Boncea de la Curtea de Argeș - asigurări auto false pentru proxeneți!

Cosmin Boncea, fiul cunoscutului om de afaceri Gheorghe Boncea, a fost astăzi săltat de mascați și dus la audieri, fiind implicat în dosarul proxeneților de la Curtea de Argeș.

Conform surselor noastre, Cosmin Boncea  nu ar fi implicat direct în activitatea de proxenetism. Se pare că acesta îi ajuta pe proxeneți, oferindu-le asigurări auto false autoturismelor în care băieții investeau sume colosale de bani.

Gheorghe Boncea este om important om de afaceri din zona de nord a județului, foarte cunoscut pe zona de Curtea de Argeș și nu numai. Reamintim că Gheorghe Boncea este fost consilier local din partea social democraților.

În această dimineață, în mai multe locatii din Curtea de Argeș și Baiculesti ( Club 69) s-au desfășurat percheziții la persoane bănuite de proxenetism. 32 de percheziții  au fost efectuate  pe raza județului Argeș, și a municipiului București.  25 de persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism. În urma perchezițiilor de astăzi, polițiștii au ridicat 27 de autoturisme și 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline, 1.000 de franci elveţieni, aproximativ 270 de grame de bijuterii precum și alte bunuri.

Conform comunicatului:

”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene. Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro.”

La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Argeș, Dâmbovița și Vâlcea și din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale - I.G.P.R.