Fiul directorului de la Servicii Edilitare Mioveni - voluntar într-un call center Covid-19

„Voluntari, studenți la Medicină, ajutând în call-centrele care asigură interacțiunea cu cetățenii, în bătălia contra SARS-CoV-2. Un call-center cu 72 de posturi, prin care se discută cu locuitorii municipiului București, persoane diagnosticate pozitiv, se efectuează anchete epidemiologice și se asigură o comunicare cu cei care au nevoie de informații. Acesta este unul suplimentar, devenit activ, productiv și de impact, datorită voluntarilor și cadrelor DSP care își dedică timpul liber pentru siguranța celorlalți, atingând astfel obiectivul Direcției de Sănătate Publică de a răspunde solicitărilor bucureștenilor. Printre voluntari, mă număr și eu, Ștefan-Constantin Tudose.”, este mesajul postat de către băiatul directorului Servicii Edilitare Mioveni, Nicolae Tudose.

 

Tânărul este boboc la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar gestul său de a oferi un asemenea suport persoanelor infectate sau suspecte de Covid-19 l-a făcut tare mândru pe tatăl său, care nu a ezitat să îşi felicite public băiatul pentru implicarea sa. 

CITEȘTE ȘI ... (video) Alcoolul la volan. A ajuns într-un șant și apoi în gardul din beton!


Call-center-ul de la Bucureşti este înfiinţat recent de către Instituția Prefectului Municipiului București şi are 72 de linii telefonice. Prefectul Traian Berbeceanu a recunoscut meritele studenţilor de la Medicină, care au renunţat la timpul lor liber pentru a sprijini la efectuarea anchetelor epidemiologice.

„Cu sprijinul viitorilor medici, intenționăm să reducem cât mai mult timpii de realizare a anchetelor epidemiologice, să identificăm în termen cât mai scurt contactele directe ale persoanelor infectate cu Covid 19 și, prin izolarea rapidă a acestora, să întrerupem lanțul de transmitere a virusului. (...) PS. Am întâlnit studenți care, deși în cursul zilei de ieri au desfășurat activități în centru în ambele ture, astăzi, la prima oră, au revenit pentru a ajuta! Mulțumesc!”, a fost mesajul transmis de către Traian Berbeceanu. 


Sursa: saptamanalul ancheta