Firmele de recrutare au repornit motoarele - Argeşenii nu se grăbesc să se angajeze!

Un studiu Ejobs efectuat recent arată că septembrie este cea mai bună lună din ultimul an pentru angajări, după ce piaţa muncii a suferit din cauza impactului prous de criza generată de pandemia de coronavirus, din ultimele şase luni. Conform studiului, treptat apar semne de revenire, resimţite atât de angajator, cât şi de candidaţi. Începând cu luna martie 2020 până în septembrie, 1,3 milioane de contracte de muncă au încetat, fiind încheiate doar 800.000 de contracte noi. În ciuda acestor cifre, semnalele transmise de firmele de recrutare care activează pe piaţa argeşeană a muncii sunt pozitive şi într-o notă optimistă.

 

 Industria auto a început să se mişte


„Situaţia este destul de delicată, cel puţin  industria auto a început să se mişte, dar, din păcate, oamenii sunt din ce în ce mai puţin deschişi pentru a începe activitatea şi pentru a acepta ofertele de muncă. În acest moment, dacă am avea doritori, ar trebui să angajăm 1.000 de oameni în ţară, dar nu găsim nici 20-30 de oameni într-o săptămână. Judeţul Argeş începe să se mişte uşor, dar oamenii fără un loc de muncă nu se grăbesc să se angajeze, deşi au transportul asigurat. Poate situaţia cu pandemia îi dă puţin înapoi, poate sunt încă sunt în şomaj... Pentru Argeş avem nevoie de aproximativ 200 de oameni în acest moment.”
Anca Gheorghe, manager Lhom  Cart.

 

 

 Românii întorşi din străinătate nu se pot adapta la salariile din ţară


„Locuri de muncă sunt, pentru că au fost persoane care au intrat în medical în perioada aceea critică şi trebuiau înlocuite pentru 1-2 luni. Posturi sunt, pentru că este flux continuu, oamenii pleacă sau îşi găsesc altceva de muncă. Fluxul mai mare de locuri de muncă a început după luna mai. Problema este că oamenii nu vin în munca de producţie, iar cei veniţi din afara ţării nu se pot adapta la nivelul de salarizare pe care îl avem aici. Avem cel puţin trei fabrici pentru care căutăm angajaţi, sunt proiecte, numai că nu găsim oameni.”
Adriana Penescu, specialist HR Rain&Partners.

 

 

 Din ce în ce mai mulţi oameni vor să plece la muncă în afara ţării


„În continuare, din ce în ce mai mulţi oameni sunt interesaţi să plece la muncă în afara ţării, însă foarte importante pentru ei rămân în continuare condiţiile de lucru pe care le oferă viitorul angajator. Oamenii au devenit din ce în ce mai pretenţioşi şi mai atenţi la detalii.”
Iulia Filip, manager NL Jobs.

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta