Firme din Curtea de Argeș - la control. Amenzi de 6000 de lei

În ultimele 24 de ore, un număr de 229 de poliţişti și polițiști locali au fost la datorie, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

CITEȘTE ȘI ... Oferă-i o șansă la viață - Diagnosticat cu o boală genetică rară! Filip luptă să trăiască!

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), în cadrul cărora au fost verificate un număr de 187 de societăți comerciale din 149 de locații au fost verificate, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, dintre care una ca urmare a nerespectării interdicţiei de organizare a unor evenimente private, la un local din Piteşti, respectiv a capacităţii de ocupare a unor localuri, la 3 agenți economici de pe raza municipiului Câmpulung. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

1.262 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la adresa indicată.

CITEȘTE ȘI  ... Şcoala a început în Argeş cu doar 262 de profesori vaccinaţi

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 373 de autovehicule, dintre care 92 de mijloace de transport persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii argeşeni au aplicat, 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 37.000 de lei, după cum urmează: 
-222 de sancţiuni, în valoare de 20.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-22 de sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-o sancţiune, cu avertisment, a fost aplicată unei persoanel identificată că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată;
-4 sancţiuni, în valoare de 13.000 de lei, au fost aplicate reprezentanţilor unor agenţi economici, ca urmare a organizării unui eveniment privat, respectiv a încălcării restricţiilor privind capacitatea de ocupare.

CITEȘTE ȘI ... Din cauza pandemiei, a crescut stocul de dosare, dar şi sumele alocate investiţiilor în IT

 

Activități de verificare pe raza municipiului Curtea de Argeș


În ziua de 07 februarie, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, au acționat atât în mediul urban cât și în mediul rural, pe raza de competență, pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS CoV-2.
Activitățile desfășurate pe raza municipiului, au vizat în special centrele comerciale și agenții economici, verificările fiind efectuate împreună cu reprezentanții I.S.U. Argeș.
Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate
În urma activităților, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, sancțiunile fiind aplicate astfel:
-38 de sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
-4 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).