ACUM! Eveniment la Ramada - lansarea lucrărilor de construcție a fabricii Yildiz Entegre!

Compania Yildiz Entegre inaugurează oficial deschiderea lucrărilor de construcție a noii fabrici de prelucrare a lemnului.


Evenimentul a debutat la hotelul Ramada Pitești, la care participă acționarii companiei, oficiali și reprezentanți ai comunității locale.


Printre invitați se numără Ismail Hakki Yildiz, CEO Yildiz Entegre; Mustafa Korkmaz, Manager General Romania; Excelența Sa, Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România.
După cum am precizat, la acest eveniment sunt prezenți și oamenii importanți ai Argeșului, cum ar Gabriel Stoian, subprefectul Județului Argeș; Dan Manu, președintele Consilului Județean Argeș; Cornel Ionică, primarul orașului Pitești, da și primarul comunei Oarja, Constantin Bâlea.

”Activitatea noastră este bazată pe meseria strămoșilor noștrii”

”Eu sunt a patra generație. Bunicul bunicului meu era explorator de lemne.

Activitatea noastră este bazată pe meseria strămoșilor noștrii, având o experiență de 120 de ani. România este o țară prietenă și cu un  foarte bun potențial.  România a primit, întotdeauna, cu brațele deschise investitorii străini. Noi ne dorim să aduce un plus de valoare, aici, în Argeș, unde investim. Dorim să aduce capital în această țară.

Le multumesc pentru implicare și susținere reprezentanților conducerii județene și locale”, a declart Ismail Hakki Yildiz - CEO YILDIZ ENTEGRE.

”Vom contrui o creșă în comuna Oarja”

”Până în luna decembrie vom termina construcția fabricii. Până atunci vom continua să angajam și să intruim personal, de aici, din zonă, așa cum am promis de la început. Vom asigura foarte multe locuri de muncă pentru oamenii din zonă.

În plus, vom contrui o creșă în comuna Oarja, pentru un plus de ajutor în zonă și pentru cei care vor fi angajați la noi”, a declarat în cadrul conferinței Mustafa Korkamaz, Manager General Romania.

Excelența Sa, Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România: ”Așa cum spunea domnul Yildiz, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Turcia, ne dorim să avem o evoluție prosperă în zonă.

Doresc succes Yildiz Entegre!

Mulțumesc domnului președinte al CJ și primarilor din zonă, pentru susținerea acestei investiții.”

Președintele CJ, Dan Manu: ”Investițiile pe care Turcia le are în județul Argeș sunt istorice”


Deschiderea oficială este prezentată de Cătalin Stefănescu, jurnalist și prezentator al emisiunii “Garantat 100%”. Programul evenimentului va include și deplasarea către fabrica din Oarja, unde va fi prezentat proiectul de 150 de milioane de euro.

Milioane de euro investite la Oarja

Turcii de la Yildiz Entegre investesc 150 milioane euro în fabrică de prelucrare a lemnului din comuna Oarja.
Fabrica turcească, Yildiz Entegre, va produce MDF (Medium Density Fibreboard), un lemn de o calitate superioară PAL-ulului, utilizat în industria mobilei.
Produsele sale, uşi şi parchet laminat, vor fi comercializate atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, investiția dorindu-se a fi un hub  pentru activitatea comercială pe care compania  dorește să o extindă în tările membre ale UE.
Compania cu acționar turcesc, de la Oarja va reprezenta una dintre cele mai mari investiţii locale pornite de la zero, generând aproximativ 450 de locuri de muncă, dintre care majoritatea ingineri și lucrători specializați. 50 dintre aceștia au beneficiat de traininguri specializate în fabricile companiei din Turcia, urmând ca activitatea de perfecționare a angajaților să continue pe măsura completării echipei.
Yildiz Entegre este unul dintre cei mai importanţi producători pe plan mondial de plăci de lemn.
În România, piața de mobilă este rerezentată de arile magazine, precum Lemet, IKEA, Casa Rusu, Mobexpert, kika şi Elvila.

Yildiz Entegre este o firmă cu un istoric bogat, primele produse fiind scose pe piața în anul 1890. Firma este lider al industriei produselor forestiere și una dintre cele mai importante organizații din Turcia