Firmă din Pitești amendată de polițiștii din Olt! Transport suspect de lemn!

Polițiștii din Olt au depistat, marți, două autotrenuri încărcate cu lemn de stejar în pădurea de pe raza comunei Topana.
Mijloa ele de transport au fost verificate de oamenii legii și s-au descoperit nereguli în ceea ce privește transporturile.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că o societate comercială, cu sediul în municipiul Pitești, administrată de piteștean, în vârstă de 29 de ani, a emis două avize de însoțire a materialului lemnos în cantitate totală de 62,258 mc, pentru cele două autotrenuri.

CITEȘTE ȘI .... Căpușele atacă în Argeș! Trei cazuri de Boala Lyme!


S-a constatat că aceeași firmă avea depozitați 44,288 mc într-un spațiu pentru care nu a solicitat acord de distribuire și utilizare a documentelor cu regim special. Persoana juridică în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 30.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice.
Cantitatea totală de 106,54 mc lemn rotund de lucru — esență gârniță, în valoare totală de 95.886 lei, a fost confiscată, în baza prevederilor aceleiași legi, lemnul fiind predat Ocolului Silvic Vulturești.