Vești bune! Școală profesională înfințată de ALPROM - Tinerii interesați sunt așteptați să se înscrie!

Compania Alprom din Piteşti, judeţul Argeş, controlată de mai mulţi antreprenori locali, suferă din cauză lipsei de personal calificat, motiv pentru care Alprom a înfiinţat o şcoală profesională care formează elevi pentru meseria de tâmplari şi tapiţeri.
Alprom se află în insovenţă din iulie 2014, însă conducerea firmei speră o rezolvare a situației în acest an.
„Anul acesta mizăm pe o creştere a cifrei de afaceri cu 25% datorită comenzilor pe care le avem. În 2017 avem contracte mai mari pe extern şi ne-am propus să participăm la toate târgurile de profil din ţară. Lipsa forţei de muncă ne ţine pe loc, de aceea am şi înfiinţat o şcoală profesională de tapiţeri şi tâmplari. Avem doar 15 elevi care primesc bursă de la primărie, pentru că e greu să convingi părinţii de importanţa unei meserii. Anul acesta, având în vedere că a fost aprobată legea sistemului dual, vrem să mai înfiinţăm o clasă cu 30 de elevi care să primească bani atât de la noi, cât şi de la primărie“, a declarat pentru ZF Florina Pirciu, directorul economic al Alprom, prezentă la „Mobila Expo“, un târg de mobilă organizat zilele trecute în Capitală.

Jumătate din producţia companiei ia drumul exportului în mai multe ţări din Europa, iar jumătate se vinde pe plan naţional.


Sursa zf.ro