Finanţele au scos la vânzare maşina fostului primar Năftănăilă

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă statul român la acest moment este aceea a recuperării prejudiciilor din dosarele în care s-au dat sentinţe definitive. Nu de puține ori cei condamnați ajung rapid la finalul pedepsei, fără ca sumele imputate să fi fost în vreun fel recuperate de stat.

Dincolo de diversele tertipuri folosite de persoanele executate, o altă cauză a acestei situații o reprezintă procedurile greoaie prevăzute de legislație. Una dintre operațiunile de recuperare a prejudiciilor „ajunsă la maturitate” după 3 ani de la emiterea sentinței îl vizează pe Ion Năftănăilă, fost primar PDL al comunei Albești de Muscel.

CITEȘTE ȘI ... Piteștenii se vaită că mor de cald în autobuze

În cazul domniei sale, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv încă din anul 2014, după ce a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie privind destinaţia unor fonduri APIA şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligat să returneze către instituția cu pricina peste 200.000 de lei.

La 3 ani de la sentință, Fiscul derulează procedura de executare a sumelor imputate. În acest sens, Finanţele Publice vor organiza, pe data de 6 iulie, la ora 14:00, o licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea mașinii aparținând fostului primar, respectiv un autoturism diesel Hyundai Santa Fe, din anul 2007, de culoare neagră.

Preţul de pornire va fi de 33.270 lei.

 

Sursa:Saptamanalul Ancheta