Filmele acestui weekend de la Cinematograful „București”!

Sâmbătă, 17 august 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă  „București” va fi proiectat filmul american „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (titlul original: „One Flew Over the Cuckoo's Nest”). Regia îi aparține lui Milos Forman, în rolul principal fiind Jack Nicholson. Filmul, o adaptare după romanul cu același nume al lui Ken Kesey, a câștigat premiul „Oscar” la cele mai importante cinci categorii (Cel mai Bun Film, Actor, Actriță, Regizor, Scenariu). 
    
Patrick McMurphy (Jack Nicholson) se îndrăgostește de o fată de 15 ani și ajunge în închisoare pentru corupere de minori. Ajuns aici, McMurphy se preface că ar fi nebun și reușește să fie trimis într-un azil. Dar constată că nici în acest loc viața nu este deloc ușoară. Asistenta-șefă, Mildred Ratched (Louise Fletcher), se dovedește a fi mult mai periculoasă  decât bolnavii pe care îi persecută. În dorința de a încălzi puțin atmosfera apăsătoare din ospiciu, McMurphy îi corupe pe colegii lui la jocuri de cărți și de basket, reușind astfel să îi mai scoată din starea lor generală de letargie. Dar iarăși apar complicațiile. McMurphy dă o petrecere, care se sfârșește, din păcate, tragic: unul dintre internați se sinucide și necazurile încep să se țină lanț. 
    
Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
    

Duminică, 18 august 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” va fi proiectat filmul românesc „La drum cu tata”. Regia este semnată de Anca Miruna Lăzărescu, în rolurile principale fiind Răzvan Enciu, Ovidiu Schumacher și Alexandru Mărgineanu.
    
Acțiunea filmului începe la Arad, în 1968. Frații Mihai și Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun: îngrijorarea pe care o simt față de tatăl lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare să se fi împăcat cu soarta în România ceaușistă, unde este medic și, cu inima îndoită, informator al securității. Emil, însă, luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl poate salva. Într-o zi, sosește vestea că tatăl lor poate fi operat la Dresda. Ne aflăm însă în anul 1968, iar ei întâlnesc în calea lor spre destinatie tancurile care aveau să fie implicate în Primăvara de la Praga. De vreme ce România refuză să se alieze cu Uniunea Sovietică, cei trei ajung într-o tabără temporară în RDG. Din cauza intervenției sovietice, granița germano-cehoslovacă se închide, iar cei trei nu se mai pot întoarce înapoi în România. Negăsind o altă soluție pentru repatriere, celor trei li se oferă o viză de tranzit și le este astfel îngăduit accesul în Republica Federală Germană. Complet nepregătită, familia trece peste hotare. Poate această situație să se termine cu bine?
    

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
    

Biletele pot fi achizionate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.