Filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Sesiune Q&A cu regizorul Marius Barna și scenaristul Bogdan Ficeac

Sâmbătă, 14 martie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul de Oscar în 2020 „Parazit”. Regia îi aparține lui Bong Joon Ho, în rolurile principale jucând Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Woo-sik Choi și Yeo-Jeong Jo.

În film, membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator bine plătit de o familie bogată. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile.

Anul acesta la Premiile Oscar, „Parazit” a fost cel mai premiat film al galei, câștigând patru trofee: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun film străin și cel mai bun scenariu original.

„Parazit” este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violența generată de inegalitățile sociale.

Prețul unui bilet la „Parazit” este de 12 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 15 martie 2020, de la ora 18.00, va fi difuzat la Cinematograful „București”, filmul românesc „Nostalgia Dictaturii”. Regia îi aparține lui Marius Th. Barna, scenariul îi aparție lui Bogdan Ficeac (celebrul publicist născut la Pitești), în rolurile principale jucând actori celebri ai cinematografiei românești, precum Victor Rebengiuc și Dorel Vişan.

Documentarul are un prolog, trei capitole și un epilog.

În capitolul 1 - „Era mai bine înainte sunt prezentate argumentele nostalgicilor în favoarea respectivei aserțiuni.

Capitolul 2 - Nu era mai bine înainte este dedicat adversarilor totalitarismului, argumentelor acestora privind nocivitatea sistemului comunist.

Capitolul 3 - Acum este mai bine?, prezintă principalele motive de nemulțumire ale unor importante segmente de cetățeni față de situația generală din perioada postcomunistă actuală.

Epilogul - „Nefericiți între lumi” este dedicat concluziilor.

După film, va avea loc o sesiune Q&A, regizorul Marius Barna și scenaristul Bogdan Ficeac răspunzând întrebărilor publicului piteștean.

Prețul unui bilet la „Nostalgia Dictaturii” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.