Film despre Maradona, la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 20 februarie 2021, de la ora 18.00, la Cinematograful de Artă „București” va fi proiectat filmul Maradona, cu Diego Armando Maradona în rolul principal, în regia lui Emir Kusturica.
     
Documentarul este despre starul argentinian Diego Armando Maradona, privit de mulți ca fiind cel mai mare fotbalist al lumii moderne. „Maradona by Kusturica” este un film documentar despre viata agitată și controversată a vedetei argentiniene de fotbal Diego Armando Maradona, considerat de către multe personae drept cel mai înzestrat jucător modern și tratat în țara natală asemenea unui zeu, fanii înrăiți înființând un fel de biserică maradoniană, în care rugăciunea „Tatăl nostru” a fost înlocuită cu rugăciunea „Diego al nostru”, obiectul sacru fiind o minge, iar ritualul de botez constând într-un gol perfect înscris cu mâna.
Documentarul este structurat în șapte părți diferite, ce corespund celor șapte păcate capitale, evidențiază drumul parcurs de Maradona de la glorie la decăderea generată de consumul de droguri și îl prezintă pe sportive într-o lumină reală, neromanțată, insistând, însă, pe cele trei laturi ale sale: antrenorul de fotbal, capul de familie și cetățeanul preocupat de politică, care îi discreditează pe George Bush și prințul Charles, dar îi aclamă pe Fidel Castro și Che Guevara. 

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

CITEȘTE ȘI ... În loc să stea în carantină, l-au prins jandarmii la păcănele!
             

Duminică, 21februarie 2021, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București” filmul românesc Acasă.
Regia îi aparține lui Radu Ciorniciuc, în rolurile principale aflându-se printre alții Nicușor Enache, Duca Enache, Corina Enache, Marcel Enache, Luci Enache. 
    
„Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcărești - primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei.  Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciornici ucurmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății.
    
Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
    
Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.