Români salvați din cabana îngropată de avalanşă în Italia

UPDATE

Se pare că și mama băiețelului, dispărut în avalanșa din Italia, a fost găsită în viață, conform presei italiene, deși momentan nu există niciun anunț oficial în acest sens. Până la această oră, opt persoane au fost salvate de echipele de intervenție.

Echipele de salvare au reușit să îi găsească urmărind un șir de fum ce ieșea de sub dărâmături, fum care provenea dintr-un foc pe care Adriana și fiul său l-au aprins pentru a se încălzi.

„Erau extrem de fericiți când ne-au văzut și nu reușeau nici măcar să vorbească. Din occhi lor se înțelegea că erau extrem de bucuroși să ne vadă. Ne-au îmbrățișat: a fost un moment foarte intens de fericire. I-am găsit în bucătărie, și apoi am salvat și celelalte persoane. Ne-am dat seama de prezența lor fiindcă au aprins un foc pentru a se încălzi și am văzut fumul ieșind dintr-o grămadă de zăpadă. Probabil au găsit și ceva de mâncare. În timp ce noi săpam pentru a-i salva, ei ne auzeau. Speranța rămâne acum de a găsi și alte persoane în viață, chiar dacă nu sunt semne că ar mai fi și nu am auzit alte zgomote”, a declarat unul dintre salvatori, Marco Bini, angajat al Gărzii de Finanțe. 

Conform Realitatea TV, printre cei șase supraviețuitori se află fetița româncă dispărută împreună cu mama ei.
Pompierii italieni au localizat vineri dimineaţă şase supravieţuitori în hotelul Rigopiano, la peste 40 de ore de la avalanşa care l-a devastat în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat presa italiană, conform AFP, transmite agerpres. Potrivit primelor informaţii, ar fi vorba de trei bărbaţi, două femei şi o fetiţă, dar încă nu s-a dezvăluit identitatea lor.

CITEȘTE ȘI ... Iohannis cere RETRAGEREA proiectului privind GRAȚIEREA


Circa 30 de clienţi şi membri ai personalului hotelului Rigopiano din localitatea Farindola din apropierea masivului Gran Sasso, din regiunea Abruzzo, sunt daţi dispăruţi după seria de cutremure cu magnitudinea peste 5 care au lovit miercuri centrul Italiei şi probabil au declanşat avalanşa.

Sursa: Realitatea TV