Festivalul Sport – Cultură “Argeseanul” Nucșoara, ediția a IX-a

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Argeș împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş au organizat în perioada  15 - 17 noiembrie, în localitatea Nucșoara, județul Argeș o manifestare de amploare generic numită Festivalul Sport – Cultură “Argeseanul”. Aceasta este un eveniment de tradiție, ajuns la ediția a IX-a și cuprinde activități sportiv - recreative și cultural – artistice.

Manifestarea  urmăreşte an de an promovarea conceptului de “sportul pentru toți” prin organizarea de activități specifice, dar și socializarea în natură a tuturor celor implicați: copii, adolescent, adulți.

La ediția din acest an au participat aproximativ 150 persoane, copii și tineri, elevi de la Școlile Gimnaziale Nucșoara și Corbi, Liceul Tehnologic ASTRA Pitești, dar si persoane cu vârsta peste 35 ani din județele Olt, Dolj, Brasov și Vâlcea. Cel mai tânăr participant a avut vârsta de 6 ani, iar cel mai vârstnic 87 ani. 

Activitățile au fost complexe și au constat în: șah, orientare sportivă, tenis de masă, baschet, minihandbal, cros, ciclism, bowling, ștafetă aplicativă, dar și program cultural – artistic susținut de participanți.

Premiile au constat  în materiale promoționale necesare în dezvoltarea activităților sportive de masă și acestea au fost asigurate de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Argeș și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş.