Festivalul-concurs ”Mugurii Folclorului Argeșean” - la Grădina de Vară

În cadrul ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ediția a XIII-a, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizează, în perioada 20 - 22 august, la Grădina de Vară din municipiul Pitești, Festivalul-Concurs de interpretare vocală și instrumentală de muzică populară ”Mugurii folclorului argeșean”, eveniment aflat la a XII-a ediție.
Manifestarea se adresează copiilor între 7 și 18 ani împliniți și își propune descoperirea de tinere talente, cunoașterea de către tineri a cântecului și costumului tradițional, precum și redescoperirea, promovarea și valorificarea tezaurului etnofolcloric din Argeș și Muscel.


Concursul se va desfășura la Grădina de Vară din Pitești, în zilele de 20 și 21 august, de la 18,30, iar pe 22 august va avea loc Gala laureaților, urmată de un spectacol susținut de cursanții Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești - clasele de canto muzică populară de la Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Topoloveni, Schitu Golești, Mihăești și Poienarii de Muscel, Fluierașii de la Corbi, Țiterașii de la Galeș, Ansamblurile de mandoline de la Albota și de la Cicănești, Ansamblurile de dansuri Doruri de câmpie - Hârsești, Murgulețul - Popești și Pițigaia - Stâlpeni.
În urma unei preselecții riguroase, pe lista concurenților se regăsesc 50 de copii.


Juriul este format din președintele juriului – conf. univ. dr. abilitat Gabriela Rusu-Păsărin, realizator la Societatea Română de Radiodifuziune și membrii – prof. Elena Sima, interpretă de muzică populară și prof. Nicolae Oprea, expert în corpul de experți al Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Criteriile cele mai importante de jurizare sunt calitatea vocii și a interpretării, autenticitatea repertoriului, autenticitatea și frumusețea costumului, dar și sensibilitatea și prezența scenică.

Se va acorda un singur Trofeu ”Mugurii folclorului argeșean”, în valoare de 200 de lei, iar câștigătorul va interpreta piesa și în cadrul Festivalului Național de Muzică Tradițională Veche ”Sus pe Argeș la izvoare”, organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, în perioada 17-18 octombrie 2019.


Premiile vor fi acordate pe categorii de vârstă:
  7-10 ani: Premiul I    - 200 lei
            Premiul II  - 150 lei
            Premiul III - 100 lei
11-14 ani: Premiul I    - 200 lei
            Premiul II  - 150 lei
            Premiul III - 100 lei
15-18 ani: Premiul I    - 200 lei
            Premiul II  - 150 lei
            Premiul III - 100 lei