Fermierii pot depune cererea unică de plată până pe 15 mai, fără să se mai prezinte la APIA


În perioada 1 martie – 15 mai 2021, se poate depune cererea unică de plată, după cum anunţă Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Argeş. 

Pentru a menţine măsurile de siguranţă atât pentru beneficiari, cât şi pentru angajaţi, fermierii vor putea să-și înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrul județean/local APIA. 

Se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. 

„Fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet, conform manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie). De asemenea, fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în registrul agricol a terenului și să permită primăriei să transmită la APIA adeverința. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii cererii. Astfel, toate documente care dovedesc că terenul utilizat se află la dispoziția fermierului se transmit electronic pe adresele de e-mail ale Centrelor APIA ce se regăsesc la link-ul: http://www.apia.org.ro/ro/centre-judetene-apia. În cazul în care fermierii deţin animale în exploataţie, au obligația să se asigure că datele acestora sunt actualizate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) și să se adreseze Centrului județean/local al APIA în vederea completării declarației sector zootehnic în aplicația dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online. Funcționarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii și pentru programarea acestora în vederea semnării cererii și declarațiilor atașate acesteia. Atragem atenția ca înainte de semnarea cererii unice de plată sector vegetal și zootehnic, să se verifice încă o dată datele înscrise și documentația depusă!”, se arată în informarea transmisă de către APIA Argeş.

Sursa: Săptămânal Ancheta