Fermierii oferă chiar și 300 de lei pentru o zi de muncă dar nu sunt doritori

Situaţie rar întâlnită la noi în ţară, deşi suntem în plină criză. Sunt români care vor să ofere suma de 300 de lei pe zi pentru munci deloc grele, însă nu se găsesc doritori.

Este vorba despre fermierii de la noi din ţară care se află într-o situaţie rară, la care aproape că nici nu se gândeau. Ei spun că sunt dispuşi să ofere câteva sute de lei zilnic celor care vin să-i ajute la munca din grădină, potrivit stirileprotv.ro.

Se caută oameni care să ajute la recoltat sau să culeagă fructe
Mai precis, fermierii caută oameni care să-i ajute la recoltat sau să culeagă fructele din livezi. Fenomenul este greu de înţeles, mai ales că, în acest an, mulţi români nu au mai plecat în străinătate din cauza epidemiei de coronavirus.

Un fermier care are opt hectare, în Ciumbrud - Alba, plantație mixtă de trandafiri, viță-de-vie și pomi fructiferi spune că aceasta care ar trebui altoită în această perioadă. Pentru această muncă, are nevoie de 10 de zilieri și este dispus să le ofere până la 300 de lei pe zi.

În acest an, românii nu prea au mai plecat din ţară
Deşi oferta este generoasă, omul spune că nu a găsit doritori. Situația se repetă şi în Maramureș. 

Explicaţii pentru lipsa zilierilor nu găsesc nici reprezentanţii de la ocuparea forței de muncă. 
"În acest an, nu am avut nicio ofertă pe agricultură. Din cauza pandemiei, și cele existente la începutul lunii martie au fost retrase", a spus Simona Iosep, consilier AJOFM Alba.


Sursa: antena3.ro