Medic stomatolog rănit la săniuș - A fost transferat la București

UPDATE:

Femeia rănită la săniuș, se pare medic stomatolog de profesie, are 38 de ani. Este conștientă, stabila, dar va fi transferata la Spitalul Floreasca din Capitală, pentru investigații amănunțite și tratament de specialitate.

O femeie a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a rănit la săniuș. Se pare că femeia se afla împreună cu mai mulți prieteni în apropierea Cabanei Haiducilor, zona Barajului Râușor. Femeia s-a izbit puternic de un copac. La fața locului au fost solicitați de urgență salvamontiștii și un echipaj medical. Din păcate, salvatorii montani din Câmpulung ce au plecat spre locul intervenției au fost blocați în trafic. Au parcurs 17 km in 40 de minute, dar victima  fusese preluată de un echipaj al ambulanței SAJ. Deși apelantul care solicitase ajutor anunțase că femeia nu dă semne de viață, aceasta a fost găsită conștientă. A fost transportată la Spitalul Municipal din Câmpulung, în stare gravă. 

CITEȘTE ȘI ... Colet suspect în Pitești!

In toate cazurile medicale, dar mai ales în cele grave, fiecare secundă contează! De aceea, salvamontiștii, ce au un rol extrem de important, ar trebui să poată ajunge la misiuni în timp real, astfel încât să poată salva cât mai multe vieți. Nu se întâmplă asta! De foarte multe ori stau blocaţi în trafic. Totul, pentru că parlamentarii se opun ca maşinile salvatorilor montani să fie dotate cu girofar. România, ca in cazul multor domenii unde ar putea excela datorita profesioniștilor, rămâne și de această dată codașă: e singura țară din Europa unde mașinile de intervenție ale Salvamontului  nu sunt dotate cu girofar.