FELICITĂRI! Valea Iașului- a doua comună din România care a semnat DECLARAȚIA DE UNIRE CU BASARABIA

După ce comuna Corbi a marcat o premieră prin semnarea declarației simbolice de unire între locuitorii din Corbi și locuitorii comunei Baimaclia din Republica Moldova, o altă comună din Argeș a semnat Declarația de Unire cu Basarabia.

Este vorba despre comuna Valea Iașului, administrată de edilul Nicolae Barbu, care a semnat declarația simbolică împreună cu două localități din Basarabia: Baimaclia și Bârlădeni, ambele din raionul Căușeni.

Ieri, 27 martie, chiar de împlinirea celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local din Valea Iașului, cu prilejul căreia au fost prezentate cele două acorduri de înfrățire: „S-a intonat imnul Moldovei, dar și imnul României, au fost puse drapelele țărilor. În sala de Consiliu va rămâne steagul Basarabiei, dar sper ca acest lucru să nu fie pentru multă vreme. Sper să existe un singur drapel pentru ambele țări, și anume al României. Din anul 1999 până în 2012 am fost membru România Mare. Cu bune și cu rele, Partidul România Mare avea un singur țel: ROMÂNIA MARE. Îmi doresc să duc mai departe aceste idealuri”, a declarat primarul Nicolae Barbu pentru Sursa Ta.

Fiecare localitate, atât Baimaclia, cât și Bârlădeni, va primi în cursul anului suma de 20 000 lei de la Valea Iașului. De asemenea, pe data de 25 martie, primarul Nicolae Barbu a fost prezent la Chișinău împreună cu alți primari din Argeș, la Marea Adunare, acolo unde au fost primiți cu mare bucurie.