Maria Dinu - noul administrator al județului!

În cursul acestei zile, Maria Dinu a trecut cu succes de ultima probă a concursului, mai exact proba interviului.
Este oficial!  Maria Dinu este noul administrator public al județului.

După ce a condus zece ani Cabinetul I al Consiliului Judeţean sub președenţia lui Constantin Nicolescu, Maria Dinu - consilier politic -  doi ani a facut o pauză din administraţie, iar de anul trecut conduce cabinetul  președintelui CJ, Dan Manu.

Experienţa pe care aceasta o are în fruntea administraţiei judeţene și în relaţia cu uriașul aparat de primari pare să fie exact ceea ce îi trebuie la preluarea celei mai puternice și complicate funcţii publice a Argeșului.

Județul nostru a mai avut o singură dată administrator public, în persoana lui Florin Pena.

Cu ce se ocupă administratorul public?

Funcţia de administrator public al unui judeţ a fost introdusă pentru prima dată în România de către Liviu Dragnea, pe vremea când conducea CJ Teleorman, scopul fiind acela de a delega o parte din atribuţiile de preşedinte unui manager care să preia sarcinile de coordonare a aparatului judeţean. Conform legislaţiei, administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu preşedintele Consiliului Judeţean, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean. De asemenea, preşedintele CJ poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite, ceea ce înseamnă că viitorul administrator va putea gestiona bugetul Consiliului Judeţean.