Felicitări Andrei Costin! Aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale!

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, ediția a XXIV, desfășurată în perioada 10 — 15 iulie, la Ljubljana (Slovenia).

România a câștigat trei medalii de aur și una  de argint. La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 țări.
Costin Andrei Oncescu, elev în clasa a XI-a de la Colegiul Național 'Dinicu Golescu' din Câmpulung, a cucerit medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.

CITEȘTE ȘI ... Femeie dusă la poliție că își bătea iubitul! “M-a pus să îi fac sex oral...”

Ceilalți câștigători sunt: Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocațional Pedagogic 'N. Bolcaș' din Beiuș, jud. Bihor) și Andrei Popa (clasa a XII-a/Liceul Teoretic 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui). Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București) a fost premiat cu medalie de argint.

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.