FC Argeș ar putea avea stadion ultramodern. Pista de atletism - amenajată separat!

Viorel Tudose, principalul sponsor de la FC Argeș, a declarat la ProX că există șanse mari ca piteștenii să se bucure în viitorul apropiat de un stadion ultramodern și de o pistă de atletism construită separat.

„Există în aceste zile un proiect care se discută la Guvern și în CNI (Compania Națională de Investiții, n.r.). FC Argeș va avea în doi ani și jumătate unul dintre cele mai moderne stadioane din România, cu 15.000-17.000 locuri, omologat pentru Europa League, iar în Champions League doar până la faza grupelor. 

Va fi un stadion care nu va mai avea pista de atletism, urmând să se facă una separat, ultramodernă, în spatele stadionului, pentru ca Federația Română de Atletism să își desfășoare acolo concursurile. Așadar, Piteștiul va avea din 2023-2024 un stadion de nivel european”, a spus Tudose la PRO X.

Anul trecut, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, declara că stadionul se va construi de la zero, proiectul având o valoare de 50 de milioane de euro.

”Valoarea totală a proiectului va fi sub 50 de milioane de euro. Hotelul care era proiectat iniţial l-am scos, urmând să îl realizăm în etapa a doua. Iar în felul acesta lucrurile vor decurge mult mai rapid. O cotă parte din costuri va veni din partea Primăriei.”