Fără cruci, sicrie și coroane expuse în stradă. Amenzi la Pitești!

La finalul anului 2019, Consiliul Local Piteṣti a votat ca firmele care comercializează articole funerare să numai aibă voie să expună sicrie, cruci sau coroane în fața magazinelor. Proiectul, inițiat de consilierii locali,  și care a intrat în legalitate începând cu data de 1 ianuarie 2020, are ca scop reducerea agresivității vizuale, piteștenii fiind asaltați la fiecare colț de stradă de cruci, sicrie, coroane și alte articole necesare unei înmormântări. De asemenea, pe lângă această prevedere, prestatorii de servicii funerare au obligația de a acoperi ferestrele magazinului pentru ”a nu se permite vizualizarea activităților specifice care se desfășoară în locația respectivă”. Măsura nu este valabilă și pentru florările din oraș, atât timp cât coroanele nu sunt expuse la vedere, în vitrină. 

 

La inițierea acestui proiect de hotărâre am avut în vedere atât faptul că uniivcetățeni au semnalat aspectul inestetic al acestui mod de expunere, precum și sesizările referitoare la îngreunarea circulației pietonale în repetate rânduri în locațiile unde sunt amplasate astfel de magazine.  Considerăm că se impune aprobarea comercializării coroanelor funerare, sicrielor și crucilor în magazine special amenajate cu geamuri fumurii, iar expunerea acestora în fața magazinului și pe fațadă să fie interzise., este menționat în H.C.L. nr. 197/2017 modificată.

 

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Pitești și Ștefănești: Sunt căutate amortizoare de sunet pentru arme!

În acest context, Poliția Locală Pitești a efectuat luni un control printre firmele de pompe funebre din municipiu. Astfel, s-au aplicat 6 amenzi cu valori cuprinse între 500 și 1000 de lei. Polițiștii menționează că vor continua acțiunile de acest fel.