Faptul că m-am mutat la Corbi și că azi sunt primarul comunei se datorează pandemiei!

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Anca-Alina Baciu
Vârsta: 25 de ani
Funcția: primar al comunei Corbi
Studii: Business şi Turism (ASE Bucureşti)  | Masterat în Management Turistic şi Comerţ.
Pasiuni: călătoriile.

----------------------------------------------------------------

Devenită cel mai tânăr primar din țară (24 de ani), determinată să calce pe urmele tatălui său întâi în business și apoi în administrație, Anca Baciu consideră că cea mai mare provocare constă în a adapta generațiile din trecut la tehnologia și la viziunea tinerilor de acum, implicați în proiecte de management public sau privat.

„Totul este într-o continuă schimbare, iar provocările din ce în ce mai mari apar în toate domeniile. Cred că, atâta timp cât încerci să le răspunzi, arăți că ești interesat de ceea ce faci. În aceste timpuri, totul se raportează la tehnologie și la viteza cu care lucrurile evolueză”.

 

Tânăra primăriță din Corbi consideră că generația din care face parte beneficiază, în primul rând, de o altă viziune:

„Suntem mult mai deschiși către nou și ne adaptăm foarte repede la orice situație. Suntem dornici să învățam, dar suntem și asumați, dispuși să recunoaștem când greșim. Un alt punct forte este acela că ne cunoaștem foarte bine abilitățile și competențele și nu rămânem captivi unor sisteme care nu ne apreciază corect, nu ezităm să părăsim organizațiile când nu ne mai regăsim acolo. Ne place să fim independenți și să demonstrăm că suntem capabili de orice. Totodată, există o dorință mare de a fi eficienți și de a găsi soluții în cel mai scurt timp.”, explică domnia sa tabloul generației din care face parte. 

 

Raportat la vremurile pe care le traversăm ca societate, Anca Baciu încercă să evidențieze și partea plină a unui pahar aparent plin de necazuri:

„Cu siguranță nu sunt vremuri plăcute, dar sunt sigură că există și câteva avantaje. Am avut, fiecare dintre noi, timp să ne regăsim, să ne reinventăm, să ne dăm seama că familia și sănătatea sunt valori fundamentale. Mie, personal, pandemia mi-a schimbat total viața. Faptul că m-am mutat la Corbi și că astăzi sunt primarul comunei se datorează pandemiei! În această perioadă, am  mai observat că este foarte important să știi să privești mereu partea pozitivă și să găsești o parte bună chiar și în astfel de vremuri atipice”. 

Cu această viziune optimistă privește tânăra primăriță și realizarea proiectelor aferente anului 2021:

„Avem în desfășurare proiecte de  modernizare și amenajare pentru mai multe drumuri, o sală de sport, un teren de sport, proiecte de gaze și canalizare, dotarea școlilor cu echipamente TIC (tablă inteligentă, videoproiector, ecran proiecție, laptopuri pentru profesori, tablete grafice etc), la care se adaugă diverse lucrări de mentenanță. Am făcut solicitări către CNI și pentru reabilitarea școlilor și a căminelor culturale. Vom mai avea, de asemenea, câteva proiecte de dezvoltare, sub formă de cursuri, care vor fi gratuite pentru cei din comună și desfășurăm deja, în paralel, cursuri de Kung-Fu și cursuri de engleză gratuite, mulțumită voluntariatului doamnei Anca Ologu.”