Erou în timoul liber. Un pompier argeșean a salvat o femeie rămasă imobilizată în mașină | Sursa Ta

 

Ieri după-amiază, un pompier argeșean care se deplasa pe raza localității Albota, a fost martorul unui accident rutier produs între două autovehicule, care s-a petrecut chiar în fața sa. 

Deși se afla în mașină alături de fata lui de numai cinci ani, instinctul de salvator l-a făcut să oprească autoturismul și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor. 

În timp ce se deplasa către incident, a apelat  numărul de urgență 112 pentru a comunica situația și a solicita sprijinul necesar colegilor. Ajuns la fața locului, a constatat că o femeie de 22 de ani a rămas imobilizată în mașină, aceasta prezentând leziuni la cap și membrul inferior drept. 

Acesta a încercat să ajute victima să iasă din mașină, a constatat că ușa era blocată, motiv pentru care, datorită construcției sale atletice - fiind Campion național Unisight la judo pe MAI, la categoria +100 kg, a reuși deblocarea femeii și cu ajutorul celorlalți participanți la trafic au scos-o din mașină.

Mai mult decât atât, salvatorul a asigurat și primul ajutor victimei, curățând și pansând rana de la nivelul capului.

 


„Cum ar face orice om responsabil, colegul nostru din cadrul Secției de Pompieri Costești, plutonier adjutant Vlad Cristian Oprescu, a fost omul potrivit, la locul potrivit. Acesta a demonstrat că nu este salvator doar la serviciu, ci și în timpul liber, dând dovadă de solidaritate.

Aflându-se în colectivul ISU Argeș de peste 14 ani, colegii săi spun despre el că este un pompier devotat, și faptul că a ales meseria cu inima se reflectă în acțiunile sale întreprinse în viața de zi cu zi. 

Siguranța semenilor reprezintă pentru pompieri o preocupare constantă. 

Acest aspect a fost demonstrat încă o dată și de colegul nostru.

Felicitări, Vlad!” transmit reprezentanții ISU Argeș.