Fânar mistuit de flacări din cauza artificiilor. Incendiul s-a extins și la casă!

Noaptea dintre ani s-a transformat într-una de coșmar pentru o familie din Valea Ursului. Artificiile de la miezul nopții, menite să marcheze bucuria trecerii în 2018, au adus panică de Revelion. O scânteie a ajuns sa aprindă ca o torță fânarul din respectiva gospodărie.

Oamenii au încercat sa stingă incendiul, dar flăcările puternice i-au detemiat sa sune la 112, sa cheme ajutoare. Ardea generalizat fânarul pe o suprafata de 80 mp, iar flacarile se extinseseră și la casă. Pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit cu trei autospeciale cu apă si spuma. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, dar nu a fost nevoie să acționeze. Pompierii au reușit să stingă incendiul înainte ca proprietarii să rămânî și fără acoperiș deasupra capului. Dacă locuința nu a fost foarte afectată de incendiu, nu același lucru se poate spune despre fânar, care a ajuns scrum. De asemenea, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, au ars în incendiu și aproximativ 3 tone de fân. Aceleași surse precizează că incendiul a izbucnit din cauza artificiilor neutilizate corespunzător. 

Pentru ca evenimentele importante din viata dumneavoastra sa nu fie umbrite de incidente similare, salvatorii vă sfătuiesc să țineți cont de următoarele sfaturi: 
- nu utilizaţi artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase, dar nici in apropierea unor materiale care pot lua foc; 

-  nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;

- nu faceţi foc de tabără în imediata vecinătate a clădirilor, depozitelor de furaje sau pe timp de vânt;

- în cazul petrecerii sărbătorilor la cabanele sau alte construcţiile amplasate izolat, atât administratorii clădirilor, cât şi participanţii, trebuie să respecte cu stricteţe toate regulile şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.