Familia primarului Virgil Baciu a fost alături de spitalele din Argeș atunci când statul nu a făcut mare lucru

Dacă vă aduceți aminte de primele zile, ba chiar primele săptămâni ale stării de urgență, a fost o adevărată nebunie. Nu găseai măști, nu găseai dezinfectanți, spitalele erau și ele deficitare la echipamente și mijloace de protecție, la aparatură și medicamente. A fost o perioadă în care statul, prin instituțiile sale, a fost pur și simplu paralizat. În acel moment, societatea civilă, ONG-urile și mediul privat au salvat Argeșul. De acolo a venit primul aparat de testare PCR, la fel cum de acolo au venit donațiile în echipamente, măști, dezinfectanți, chiar și bani. Familia primarului din Corbi, Virgil Baciu, a fost printre cele care au sprijiit spitalele argeșene încă din primele zile de degringoladă instituțională.

 

 

,,Pentru că Dumnezeu ne-a dat posibilitatea, am sprijinit și noi atunci când a fost nevoie"


„Când a venit pandemia, sistemul sanitar era total nepregătit. Mă uitam în stânga și în dreapta cum Ministerul nu știa ce să facă, Consiliul Județean nu știa ce să facă... Tot societatea civilă a fost cea care a reușit să sprijine și să ajute județul Argeș și îi felicit pe această cale. Și familia noastră, prin firmele pe care le avem, a făcut donații de echipamente la spitalele din Argeș de peste 150.000 de lei. Au fost echipamente de care aveau nevoie și nu le găseau la acel moment. Oameni și medici sufereau în spitale, pentru că nu aveau cu ce să se descurce. Ceea ce puteau să facă instituțiile statului, în speță Consiliul Județean, primăriile, Guvernul, au făcut-o oameni, a făcut-o mediul privat. Pentru că Dumnezeu ne-a dat posibilitatea, am sprijinit și noi atunci când a fost nevoie.”, își amintește primarul Virgil Baciu, acum candidat din partea PMP la Consiliul Județean Argeș.

Acesta a declarat că sănătatea argeșenilor va fi o prioritate pentru el și că va lupta pentru ca spitalele să ofere condiții și servicii la înălțimea așteptărilor cetățenilor.

 

 

Virgil Baciu și Anca-Alina Baciu - candidatură la dublu


Nu mai este niciun secret că în familia Baciu astăzi se candidează la dublu: Virgil Baciu la Consiliul Județean Argeș, iar fiica sa, Anca-Alina Baciu, la Primăria Corbi. De obicei, astfel de cazuri nu sunt privite cu ochi buni de către cetățeni. În cazul de față, însă, lucrurile stau tocmai invers. Virgil Baciu este un om de care cetățenii s-au despărțit cu lacrimi în ochi, iar fata sa, care deja a confirmat în mediul privat ce este în stare să facă, reprezintă o garanție că lucrurile bune care s-au întâmplat la Corbi nu se vor opri aici. 


„Mulți oameni m-au rugat să rămân la primărie. Mulți dintre ei, mai ales apropiații, cu făcut-o cu lacrimi în ochi. Au fost momente grele pentru mine, chiar foarte grele. Le-am spus oamenilor mereu că voi găsi soluții. Și, se pare... am găsit-o. Acum oameni spun... «Bine că va candida fiica lui, pentru că în mod sigur va fi interesat de localitate și după ce își termină mandatul. În mod evident își dorește să continue proiectele sale și... să nu se facă de râs». Și nici nu are cum să se facă. Știu ce poate, am încredere în ea și, da, îi voi fi un bun sfătuitor și sprijin în toate. În definitiv, Corbi va rămâne pentru totdeauna comuna mea.”, a mai declarat Virgil Baciu. 


Chiar dacă are doar 24 de ani, Anca Baciu pare a fi determinată să continue cu succes proiectele începute de tatăl ei, ba chiar să aducă un plus care ține de avantajele generației ei: vrea să digitalizeze primăria și să facă serviciile acesteia mult mai la îndemâna cetățenilor. 


„Sunt sigură că voi face față oricărei provocări, indiferent că este vorba de infrastructură, turism, educație sau sănătate. Am fost mereu implicată în tot ceea ce am făcut și, dacă aș avea nevoie de un sfat sau de o părere, tata m-ar ajuta. Chiar dacă sunt cea mai tânără, sunt foarte puternică. Vreau să existe continuitate în toate proiectele iniţiate la Corbi. În acelaşi timp, şi eu vin cu proiecte importante pentru comunitatea de la Corbi, acolo unde am crescut, comunitate de care sunt foarte ataşată şi pentru care îmi doresc să fac cât mai multe proiecte.”, spune Anca Baciu. 


Lupta pentru primărie nu este tocmai ușoară: actualul viceprimar, dar și un inginer din primărie s-au înscris în cursa electorală. Fata primarului îi provoacă la o dezbatere publică. Una civilizată, în care să le vorbească oamenilor despre proiectele pentru comuna lor.

„Am niște contracandidați puternici. Chiar mi-aș dori o dezbatere în care fiecare să spunem ce ne-am dori pentru comună. Mi-aș dori strict o dezbatere pe idei și proiecte, nu una cu iz... politic, o dezbatere care să le facă și oamenilor alegerea mai ușoară.”, a mai declarat Anca Baciu.