Fals transportator, lăsat liber de Judecătoria Piteşti, chiar dacă a recidivat sub control judiciar!

A fost dus în faţa judecătorului cu 7 fapte de înşelăciune, comise în timp ce se afla sub control judiciar, după ce a fost arestat în iarnă şi, culmea, Judecătoria Piteşti l-a lăsat liber ca pasărea cerului.

Propunerea de arestare preventivă a fost respinsă de către completul de drepturi şi libertăţi, din cadrul Secţiei Penale, conform soluţiei pronunţate de către judecătorul Dumitru Daniel Dumitru.

Nici măcar sub control judiciar nu l-a mai pus pe inculpatul Marius-Florin Dragomirescu, deşi probatoriul era destul de consistent şi nici nu se afla la prima faptă de acest tip, fiind condamnat în iulie, tot pentru înşelăciune, în primă instanţă. 

Înșelăciuni pe bursa de transport 

Pe data de 15 octombrie, piteşteanul de 31 de ani a fost reţinut de către polițiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeş, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic.

În perioada septembrie - octombrie, bărbatul ar fi folosit aceeaşi schemă care i-a adus arestarea din februarie. Conform cercetărilor, contacta persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pe care îi inducea în  eroare, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de acest tip.

Unicul său scop era acela de a le lua banii, fără a oferi în schimb şi serviciul promis, pentru că nu avea nimic în comun cu transportatorii. Prejudiciul estimat, în acest moment, este de 100.000 de lei (1 miliard de lei vechi). Pentru depistarea celui în cauză, polițiştii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, imediat după ridicarea unei sume de bani obținute prin această modalitate.

Marius-Florin Dragomirescu „lucra” de acasă, având nevoie doar de un telefon şi acces la internet pentru a îi trage în piept pe cei care i-au căzut în capcană.

Prins în flagrant sub control judiciar 

Ce este şi mai surprinzător în această speţă este faptul că individul a mai fost reţinut în februarie pentru infracţiuni similare. La acel moment, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice stabiliseră că, în perioada 2019-2020, acesta ar fi utilizat, fără drept, datele de identificare ale unor societăţi comerciale ori şi-ar fi atribuit identităţi false, inducând în eroare mai multe persoane vătămate, încasând numerar ori prin cont bancar sume de bani reprezentând avansuri pentru servicii  de transport ori vânzarea unor bunuri, pe care nu le-au prestat.

Valoarea prejudiciului a fost estimată la aproximativ 30.000 de lei.

În martie, Marius-Florin Dragomirescu a fost trimis în judecată, 15 persoane şi o societate constituindu-se părţi civile. În iulie a şi fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare, pentru înşelăciune, în primă instanţă, moment în care a fost plasat şi sub control judiciar pentru 60 de zile, care ar expira la finele acestei luni.

Astfel, Dragomirescu se afla sub control judiciar când a fost prins în flagrant, dar nici asta nu l-a determinat pe judecător să îl trimită în arest. 
 

Sursa: Saptamanalul Ancheta