Falși ofițeri prinși de polițiști! Erau hoți de pensii cinstite!

Persoanele vârstnice reprezintă o categorie vulnerabilă mult încercată în ultima perioadă de nemiloasa pandemie. Mai nou devin și victime ale infracționalității.

Dintr-un comunicat de presă aflăm faptul că la data de 20 ianuarie, Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de fiica unui bărbat, de 83 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, din locuința tatălui ei, doi indivizi i-au sustras o sumă de bani.

Folosind o tehnică deloc nouă, dar care dă, din păcate, rezultate, doi “întreprinzători” dornici de câștiguri necurate, au reușit să intre în casele unor pensionari și să sustragă bani. 

CITEȘTE ȘI... Salvamont Argeș - Trei tineri sunt căutați după un apel disperat al unui părinte

Se prezentau ca ofițeri DIICOT și fluturau o legitimație falsă cu o insignă de jucărie. Cea mai uzitată sintagmă era “Poștașul v-a adus pensia cu bani falși. Și a fost arestat. Vă rog să îmi prezentați o bancnotă de 100 de lei din pensie pentru verificare”. Impactul psihologic creat de vestea că omul pe care îl cunoşteau și care le-a intrat în casă de atâtea ori este un infractor îi face mai docili în fața autorității. De cele mai multe ori invitau falsul polițist să verifice împreună, conducându-l la locul în care își păstrează banii. Apoi, plecau, la sugestia “ofițerului” în altă cameră cu mai multă lumină, lăsând ușile deschise și cale liberă complicelui care termina operațiunea.

CITEȘTE ȘI... O remorcă încărcată cu zgură de aluminiu a luat foc pe A1!

Beneficiind de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipilui Vâlcea și Serviciul Investigații Criminale – Vâlcea, cu ajutorul informațiilor operative de la polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, polițiștii i-au depistat în flagrant, în localitatea Milcoiu, pe cei doi bărbați, de 25, respectiv 43 de ani, din județul Cluj, ce erau bănuiți de comiterea faptei. 

Aveau în mașină insigna cu care se “legitimau” și suma de7.550 de lei. Cei doi bărbați au fost arestați preventiv.