Fake news! Mandachi confundat cu un instructor de sport piteștean!

O fotografie apărută în spațiul virtual, acum aproximativ o jumătate de an, a stârnit, astăzi, sute de reacții pe Facebook.

Este vorba despre o imagine în care apare Alin Radu, un instructor de sport piteștean, împreună cu președintele Klaus Iohannis, eveniment despre care Sursata.ro a scris la momentul respectiv (VEZI AICI).

Foarte mulți internauți l-au confundat pe sportiv cu omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului #ȘîEu și de asemenea, cel care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova.

Nerealizând că este vorba doar despre o simplă asemănare (sau în unele cazuri realizând, dar profitând de confuzia deja creată), foarte mulți oameni au distribuit fotografia respectivă, blamându-l pe omul de afaceri Ștefan Mandachi și bănuindu-l că ar fi avut vreo înțelegere secretă cu președintele României, iar construirea primului metru de autostradă , precum și protestul, ar fi fost doar o încercare de manipulare bine gândită: „Prieteni vechi si noi!!! Acum m-am lamurit #sîeu cum sta treaba. Tot capul #sistemului, tot capul #plavanului. Ce teapa mi-am luat!!! Chiar am crezut ca este o chestie spontana si cinstita”, se arată într-unul din comentariile celor nemulțumiți.

Fotografia în care apare Alin Radu alături de Klaus Iohannis a fost realizată în septembrie 2018, după ce instructorul de sport s-a întâlnit întâmplător cu șeful statului: "Care era probabilitatea sa te întâlnești cu președintele României fix pe cel mai înalt vârf al ei?", a fost mesajul postat de Alin Radu la vremea respectivă.