Facebook vrea să prevină sinuciderile!

Facebook va lansa pentru toți utilizatorii o funcție de prevenire a sinuciderilor care să permită semnalarea conținuturilor care indică intenții de suicid și să asigure obținerea de asistență, a anunțat rețeaua socială miercuri.

Noul sistem va functiona astfel: utilizatorul care vede că unul dintre prietenii săi a postat un mesaj cu intenţii de suicid poate raporta imediat mesajul respectiv. Noua opţiune îi va permite să il contacteze pe respectivul, pe unul din prietenii sai care sa-l sprijine sau un centru de ajutor pentru cei cu astfel de tendinte.

Concret, membrii rețelei sociale vor putea semnala un astfel de conținut prin intermediul meniului drop-down, cu ajutorul căruia utilizatorii raportează deja postările inadecvate. Potrivit Facebook, aceste semnalări vor avea prioritate față de altele.

In plus, o echipă specializată a Facebook va analiza postarea respectiva. Daca exista intr-adevar motive de ingrijorare, la urmatoare accesare a retelei, utilizatorul va fi intampinat de un mesaj din partea Facebook, care-l va redirectiona catre un centru specializat pentru preventia sinuciderilor sau ii va prezenta o serie de sfaturi menite sa il scoata din starea periculoasa. (Vezi foto galerie).

"Cu ajutorul acestor noi instrumente, în cazul în care cineva postează pe Facebook ceva ce vă neliniștește, puteți contacta direct acest prieten și, de asemenea, îl puteți "raporta". Avem echipe în întreaga lume, 24 de ore din 24, care monitorizează aceste semnalări", precizează rețeaua socială într-un comunicat, potrivit Agerpres.