Facebook vrea sa creeze un cablu lung cat “circumferinta Pamantului”

In parteneriat cu mai multe companii de telecomunicatii, Facebook va construi un cablu subacvatic cu o lungime aproape echivalenta a circumferintei Pamantului, menit sa ofere Internet mai rapid pentru 16 tari din Africa, scrie BBC News.

Cablul de 37.000 de km va fi finalizat pana in 2024 si va avea o capacitate de 3 ori mai mare decat toate cablurile subacvatice din Africa.

“Cand va fi finalizata, aceasta noua ruta va livra capacitate, redundanta si fiabilitate de Internet in toata Africa, va suplimenta o cerere in continua crestere de capacitate in Orientul Mijlociu si va sustine cresterea 4G, 5G si acces broadband pentru sute de milioane de oameni,” au scris reprezentantii Facebook intr-un mesaj pe blog.

In Africa, doar 4 din 10 oameni au acces la Internet, in comparatie cu media globala de 6 din 10. Continentul, ce are o populatie de 1.3 miliarde, reprezinta o oportunitate enorma pentru companiile tech, potrivit BBC.

Costul proiectului 2Africa, ce va conecta Europa si Orientul Mijlociu de Africa - nu a fost facut public, insa Bloomberg estimeaza ca va costa in jur de 1 miliard de dolari. Cablul Facebook va fi construit de Retelele Submarine Nokia Oyj Alcatatel si va fi montat pe fundul Oceanului Atlantic, Oceanului Indian, Marii Meditarene si Marii Rosii, la o adancime mai mare decat celelalte sisteme.

Sursa: digi-world.tv